De reizen

18 dagen Kaapstad- Port Elizabeth-Kaapstad,

De Tuinroute.

 

Kaapstad

Dag 1  Amsterdam- Kaapstad

Dag 2  Kaapstad

Dag 3  Kaapstad, excursie Tafelberg

Als we aankomen in Kaapstad rijden we door naar onze accommodatie in Simon’s Town. Hier zullen we twee nachten blijven. We bezoeken De Tafelberg. Deze is letterlijk het hoogtepunt van Kaapstad en ligt in het Table Mountain National Park. Waar je ook bent in Kaapstad, overal zie je de Tafelberg meestal bedekt met een tafelkleed. Je kunt er prachtige wandelingen maken met een mooi uitzicht op Robbeneiland en Kaapstad. Een bezoek aan de Tafelberg kost € 20,00.

In het centrum van Kaapstad kun je heerlijk lopen in de Long Street en een bezoek aan de Green Market hoort daar ook bij. Gezellige marktjes, veel kunst en volle terrassen; kortom hier kun je je uren vermaken. We brengen een bezoek aan het District Six museum, een multicultureel stadsdeel dat door de apartheidsregering met de grond gelijk werd gemaakt. Ook deze kant van Zuid-Afrika die je moet zien.

Via de prachtige kustlijn rijden we een gedeelte van Chapmans’ Peak Drive; de baaien en rotsen behoren tot de mooiste ter wereld. We komen langs Houtbaai en Simon’s Town. Hier stoppen we nog  bij de pinguins. We rijden door naar Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van Afrika. Vergeet je verrekijker niet  mee te nemen, wie weet spot je nog walvissen.

Dag 4 Simon’s town-Stellenbosch

We rijden naar Stellenbosch en onderweg komen we akkers met wijnranken tegen.  In het luxe plaatsje Franschhoek stoppen we bij de kunstateliers en andere leuk winkeltjes.

Stellenbosch is een studentenstadje met leuke winkels, restaurants en monumenten. Er is veel te zien in Stellenbosch en het is hier mogelijk om ’s avonds veilig over straat te lopen. Voor vertrek de volgende ochtend gaan we nog even bij Ome Samie se winkel langs. Een MUST om te zien en een kijkje in de geschiedenis. Daarna gaan we verder richting Calitzdorp. In Stellenbosch verblijven we 1 nacht.

Dag 5 Stellenbosch- Calitzdorp

Dag 6 Calitzdorp

Het wordt een lange rijtoer, maar een hele mooie route. We gaan via Montagu, 350 kilometer, naar Calitzdorp, een klein dorpje in De Karoo. Onderweg stoppen we bij lokale koffiestops. Ook Ronnies Sex shop is een absolute aanrader volgens de Lonely Planet. Tijdens ons verblijf in Calitzdopr mogen we en bezoek aan Amalienstein niet overslaan; er schuilt een bijzonder verhaal achter deze naam.

Bij een schooltje gaan we naar binnen om te kijken hoe de kinderen daar les krijgen en horen we meer over het onderwijs in Afrika.  Zorg dat de batterijen van je toestel opgeladen zijn. Daarna kunnen we in een lokaal café terecht voor een drankje. Calitzdorp staat bekend om zijn port, dus als er nog tijd over is en voor wie dat wil, kunnen we nog naar een portproeverij.

We gaan op bezoek bij een struisvogelboerderij in Oudtshoorn, waar wij een zeer interessante uitleg krijgen over de struisvogel. Daarna gaan we door naar de beroemde Cango grotten voor een rondleiding. Oudtshoorn is bekend om de struisvogels, vandaar de vele boerderijen die we tegenkome

Dag 7 en 8 Calitzdorp- Wilderness

We rijden richting Wilderness en stoppen onderweg bij het vrouwenproject De Hoop. Ook mogen we daar de kerk bekijken. De rit is ongeveer 200 kilometer, uiteraard stoppen we onderweg regelmatig om de benen te strekken.

De sportievelingen onder ons, kunnen tijdens ons verblijf in Wilderness we Kingfisher trail volgen naar de waterval. Het is een prachtige wandeling van ong. 4 uur en erg de moeite waard. Eten en drinken nemen we mee in de rugzak. Diegenen die wil bijkomen van alles, kunnen heerlijk relaxen bij de cottages aan het water.

Dag 9 en 10  Wilderness- Stormsriver

Vandaag staat de rit naar Stormsriver, naar de zee op het programma. Hier zullen we 2 nachten verblijven in een woonhut. We bezoeken de Birds of Eden en Monkeyland; entree samen is €25,00.  Maar een prachtige wandeling die leidt naar een hangbrug mag je eigenlijk ook niet missen. Heerlijk uitwaaien aan zee!

Dag 11 en 12 Nieu Bethesda

We gaan het binnenland in en rijden naar Nieu Bethesda. We zijn hier twee nachten te gast op de boerderij van Piet en Hannah. We bezoeken een zwarte kerk in de township waar we een echte gospeldienst zullen bijwonen.

Overdag lekker genieten op je eigen manier van het kunstzinnige dorpje Nieu Bethesda, met ateliers en het Uilenhuis van Helen Martins. Je kunt als je wilt er op uit voor een wandeling.

Gezamenlijk gaan we met een bakkie het veld in om bokkie´s te spotten en rond het kampvuur te genieten van een hapje en een drankje. Hannah, de vrouw des huizes, maakt heerlijke afrikaanse maaltijden voor ons.

Dag 13 Nieu Bethesda – Kudu Ridge

Dag 14 Kudu Ridge

Kudu Ridge vlakbij Addo Elephant Park. Hier zijn we twee nachten en slapen in tenten waar wel ‘echte’ bedden in staan. Genieten van de braai en daarna rondom het kampvuur gezellig napraten.

In Addo Elephant Park struinen ruim 650 olifanten rond in een gebied van zo’n 120.000 ha. Toch leven in Addo heus niet alleen olifanten, maar bijvoorbeeld ook: zebra’s, koedoes, eland-antilopes, neushoorns en hartebeesten. Deze game drive doen we met een 4×4 wheeldriver om zoveel mogelijk te kunnen zien. Met een beetje geluk zie je hyena’s en heel misschien wel leeuwen! Een bezoek aan Addo kost €40,00. Dit is de entree+game drive.

De volgende dag gaan we naar Schotia te gaan. Dit is een wildpark met bijna alle wilde dieren die denkbaar zijn in dit gedeelte van de wereld. Het is een belevenis en na Addo een geweldige manier om het “wildlife”avonturen af te ronden.

Dag 15 Kudu Ridge – Port Elizabeth

Port Elizabeth. ook bekend als ‘De vriendelijke stad’, vormt Port Elizabeth een droombestemming voor iedereen die houdt van excursies en avontuur. Voor de strandliefhebber is Port Elizabeth dé plek om te bezoeken.

Dag 16 Port Elizabeth-Mosselbaai

Dag 17  Mosselbaai- Kaapstad en terugvlucht

Dag 18 Aankomst Amsterdam

Download het uitgebreide reisschema  18-daagse rondreis Afrika Reizen

 

 

Share This