Zondag 8 april 2018

We kwamen ’s avonds in het pikkedonker terug bij ons zeemanshuis. De stroom was vanaf 21 uur afgesloten tot de volgende morgen 11 uur. Dus op de tast naar onze kamers. De avond samen nog even doorgenomen in de duisternis. Er komen zo prachtige gesprekken op gang.

Zondagmorgen werden we door een stormachtige wind gewekt. Na het ontbijt zijn we de pinguïns wezen spotten bij bolders beach in Simon’s Town. Daarna door richting Stellenbosch. Onderweg genoten van het prachtige uitzicht over de wijnvelden. Ons Hollanders kunnen niet zonder een bakje troost, dus werd er gestopt bij fairview. Daarna bij de buren een kijkje genomen. Er was van alles te zien. Een chocolaterie, glaswerken, bierproeverij, diamantbewerker etc.
We treffen het enorm met het weer. Strakblauwe luchten en een aangename temperatuur oplopend tot zo’n 27 graden. Inmiddels is het tijd voor de lunch. Op advies van Paul, onze chauffeur en levensgenieter, rijden we naar Mellesat wijngaard. Ze zijn de enige ter wereld die de witte pinotage wijn maken. We krijgen heerlijke tapas voorgeschoteld en mogen proeven van de klasse wijnen.
Daarna door naar de plek waar Nelson Mandela vrijgelaten is. Indrukwekkend!

Voordat we in Stellenbosch onze overnachting bereiken, lopen we nog even bij oom Samie se winkel binnen. Een belevenis. Alles is er te koop.

Janny vertelde dat we naar een kleine accommodatie zouden gaan. Wat blijkt: We gaan naar Villa Grande. Een prachtig huis in Engelse stijl met schitterende kamers.  ‘s Avonds wederom heerlijk gegeten.

We hebben een prachtige groep. De klik was er vanaf het begin. We hebben veel plezier samen, maar ook goede gesprekken. In de groep hebben we 3 VE-ers en bijna 4 RK-ers. (Intimi weten wel waar dit voor staat) en een heleboel Zwevers. We zijn inmiddels zover dat er sprake kan zijn van een verenigd Nijverdal met Erik als president. Er wordt volop onderhandeld. Benieuwd wat er aan het eind van de reis uit de bus komt.
Dea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This