Zondag 6 mei 2018 – Wildpark Mfelozi Hluhluwe

Stel je voor, je kijkt uit op een dal gevuld met mistflarden. Een mooie boom op de voorgrond en net boven de horizon kleurt een prachtige Afrikaanse zon de horizon. Een warme zachte oranje gloed straalt op ons en kondigt een nieuwe dag aan. Het is dan 6 uur en zijn een uur onderweg. Hoewel het best fris is, kan de dag niet beter beginnen.

Het is dag 10 alweer van onze vakantie. 05:00 uur staan we klaar voor de eerste gamedrive van deze reis. We zijn ontzettend benieuwd wat we gaan beleven in het wildpark Mfelozi Hluhluwe. Het is een van de meest bekende en oudste wildparken in Zuid Afrika. Niet zo groot als het Krugerpark, maar met zijn eigen charme en wilde dieren. In het park laten we ons, het door de ranger meegebrachte ontbijt, heerlijk smaken.

Daarna op pad door het wildpark.

Wat hebben we veel dieren gezien. Neushoorns, apen, olifanten, veel impala’s, veel zebra’s, veel prachtige giraffes. Zo dichtbij! Buffels, gnoes, in de verte 2 leeuwen. Hagedissen, schildpadden, de mooiste vogels, zelfs gieren.

Prachtige landschappen en vergezichten.

Wat een geweldige belevenis! Je komt ogen en oren te kort. 12:30 zijn we terug. We hebben enkele uurtjes vrij en dan op weg voor de boottocht. Broodjes gehaald bij de supermarkt en lekker samen geluncht.

De kinderen mochten helaas niet mee met de gamedrive. Voor hen heeft Paul een geweldige verrassing. Hij gaat met de kinderen en de twee achterblijvers in de bus naar het park vlakbij onze accommodatie. Daar hebben ze een krokodil, Kudu’s, Bokkies, wrattenzwijnen en nog veel meer gezien. Ook zijn ze op het strand naar de Oceaan geweest. Vooral Fayèn helemaal enthousiast en blij.


Dit soort flexibiliteit en improvisatie kan alleen bij “Afrika reizen, net even anders“!

Geweldig team, die twee. Janny en Paul.

Grote klasse en Baie Dankie!

Ook de boottocht op het St. Lucia meer was een geweldige ervaring. Hier kon iedereen mee. Gezellig! Prachtig, de badderende en spelende nijlpaarden en we hebben er veel gezien en dichtbij, de luierende krokodillen en als toetje een koppel zeearenden heel dichtbij. Geweldig mooi allemaal!

We sloten de boottocht af met een zonsondergang die net zo mooi was als de zonsopkomst van vanmorgen. Het was een geweldige en avontuurlijke dag, volop zon en een heerlijke temperatuur. Het actieve gedeelte van de dag kon niet beter eindigen.

Deze blog is gemaakt door Rudie

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This