Zondag 29 april – Dag 3

Na een goede eerste nachtrust op Afrikaanse bodem (we konden het ook best gebruiken ?) in onze prachtige verblijfsaccommodatie zaten we klokslag 7.30 uur met de hele familie aan de ontbijttafel. Een heerlijk en stevig ontbijt later vertrokken we iets voor negenen uit Parys. Janny vertelt ons dat het een reisdag wordt, we hebben 230 kilometer voor de boeg.

Op naar Bethlehem, en dat op de dag des Heren.

Het is bij vertrek zo’n 18 graden, de zon schijnt en geeft de van kleur verschietende bomen en velden vol uitgebloeide maïs, grondboontjies (pinda’s) en zonnebloemen al een mooie goudgele gloed in het vroege herfstseizoen. We passeren plaatsen als Vredefort en Kroonstad. Maar vooral doorkruisen we een landschap vol weidse vergezichten. Niet gek wanneer je bedenkt dat slechts 23% van het Zuid-Afrikaanse land bevolkt is.

In de bus hebben we veel lol om het boekje ‘Afrikaans met een knipoog’. Grappige woorden en gezegden passeren de revue. Zo leren we dat we een tietmuskiet (baby) en voorskoolkind (kleuter) aan boord hebben en speurt er eentje door zijn opsporingsteleskoop de omgeving af op zoek naar struisvogels en blesbokken. En natuurlijk worden de nodige kiekies genomen. De stemming zit er dus goed in!

De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar, maar af en toe trapt Paul even flink op de rem voor *slaggate* (gaten in de weg). De zoektocht naar een geschikte plek voor een koffiepauze valt helaas niet mee op zondag en dus besluiten we op Pauls advies toch maar direct naar Bethlehem door te rijden. De koffie en lunch nuttigen we bij de plaatselijke Mugg & Bean.

Daarna op naar onze tweede bestemming, Lavender Hill Country Estate, waar we rond tweeën inchecken en de komende twee nachten zullen verblijven. We komen oh’s en ah’s tekort, want opnieuw treffen we een schitterende luxe locatie.

Voor de jongste kids ideaal om even een middagslaapje te doen, terwijl de rest op het resort geniet van de zon in de speeltuin of met een drankje op het terras. Hier houden we het wel even vol dus!
Deze blog werd geschreven door Stefan.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This