Zondag 15 april 2018

De volgende bestemming is Nieu Bethesda, 25 km van Graaff Reinet. We vertrekken om 8 uur uit Stormsriver Mouth richting Oudenbosch in de Kareedouw. Hier gaan we ontbijten en laten het ons, ondanks alle vliegen, lekker smaken.
We rijden richting Port Elizabeth en slaan bij Uytenhage af. Bij Daniels cheethafarm hebben we een sanitaire stop en dan gaan we richting Graaff Reinet. Het landschap verandert, want we gaan richting de Grote Karoo. Onderweg spotten we bokkies, zebra’s en kraanvogels. Het is goed kijken, want door hun schutkleur vallen ze nauwelijks op.

Rond 15.30 arriveren we bij de boerderij van Peet en Hanna en we worden weer, zoals altijd, hartelijk ontvangen. We bekijken de kamers en daarna zit de groep nog lekker in het zonnetje. Rond 17.15 uur gaan we richting Nieu Bethesda waar we een kerkdienst (pinkstergemeente) bijwonen in de township. Het is veel zingen, bidden en vooral ook preken. Het preken gebeurt op een nogal luidruchtige manier en iedereen kan het dan ook goed verstaan. Het is bijzonder voor beide kanten om mee te maken en iedereen is onder de indruk van deze mensen. Mensen hebben rotsvast vertrouwen in God.T ot slot zegt Laura nog een dankwoord en ze krijgt een luid applaus.

Na de kerk gaan we door naar Evelien’s restaurant die voor ons gekookt heeft. We eten lamsvlees met rijst en heerlijke groenten. Ook moeten we het lokale bier proeven, maar dat blijft bij een kleine slok. Evelien runt ook en soepkeuken waar mensen uit de community 5x per week eten kunnen halen. Ze is een echte onderneemster geworden en daar mag ze trots op zijn.
Paul rijdt ons in het pikkedonker terug naar de boerderij met een prachtige sterrenhemel.

Een nieuwe week ligt voor ons met veel spannende dingen. Een fijne week.

Janny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This