Zaterdag 7 april 2018

Vanmorgen rond 7.30 uur ontbijt in Chariton B&B. Ons ontbijt is met uitzicht op de zee. ! Muesli met yoghurt etc. kunnen we zelf uitkiezen maar toast met allerlei soorten ei en spek wordt heel persoonlijk bij ons gebracht. Met de verbazing dat we allemaal slechts 1 ei willen op verschillende manieren bewerkt. In alle rust. Dat betekent dat we 08.30u bij de bus niet halen wat commentaar van Paul oplevert. Overigens vermaken we ons met recepten over parelhoenders wanneer deze voorbij wandelen. We zitten meteen in een goede stemming wanneer Joany aangeeft dat ze graag foto’s op de blog wil voor het thuisfront.

De aftrekplek= in het Afrikaans gewoon een parkeerplaats, komen we onderweg ook nog tegen. De stemming zit er lekker in. Onderweg komen we veel fietsers en joggers tegen. De zee is prachtig. We stappen verschillende keren uit om foto s te maken. In Kaapstad maken we eerst een plaspauze en gaan, goed Hollands vervolgens aan de koffie. Wel buiten, het is wat bewolkter dan gisteren. Het was mooi dat we gisteren op de Tafelberg waren. Met zulk helder weer. Peter en ik gaan in het reuzenrad. Kaapstad uit de lucht. Iemand uit de groep heeft de schrik dat er iets uit de broekzak weg is, dat blijkt gelukkig in de bus te liggen. We gaan naar District Six, een museum over een wijk waar gekleurde mensen hun leven hadden. Die wijk werd ontruimd en er werd niets mee gedaan. We raken in gesprek over de onmacht dat een kleine groep mensen een veel grotere groep onder de duim houdt, waarom het zo moeilijk was om met veel meer mensen verzet te plegen. Zo komen we ook op de situatie van de Joden in de oorlog.
We wandelen langs het gemeentehuis (?) waar Mandela zijn eerste toespraak hield na zijn. Vrijlating en waar concerten waren en bloemen neergelegd werden na zijn overlijden.
Vervolgens wandelen richting de Food Lovers market. Onderweg komen we langs de Cathedraal waar Desmond Tutu bisschop was. De kerk is open vanwege de condoleance voor Winny Mandela. Zij is op 2 april jl. overleden en zal op 15 april begraven worden. Er staan verschillende foto s en er ligt een condoleanceregister. We lunchen in alle rust in het Food Lovers market en wandelen door een park met oude bomen, spelende kinderen en enthousiaste eekhoorns. Na overleg bezoeken we met elkaar het museum over de slavernij. En ja dat heeft ook met onze VOC te maken, al waren de Arabieren al eerder met slavernij bezig. Er is ook een tentoonstelling over de invloed van muziek bij protest en verzet.

We lopen naar een gezellige plek bij een kleine markt. Op de hoek vinden we een terras en zitten we heerlijk in de zon. Tegenover ons zijn kinderen aan het dansen. Met onze bus gaan we naar Bo Kaap een Indische wijk met veel kleuren. Prachtig om te zien. We lopen door de wijk heen. Paul rijdt ons naar de Boulevard. Het is helder en de zee ziet er prachtig uit. Hoge golven. Er zijn mensen aan het kanoën. Robbeneiland is goed te zien. We waaien heerlijk uit. Paul haalt ons op en we rijden naar het African café. We eten allerlei Afrikaans eten in een reuzevaart maar het is wel heerlijk en we maken pret met anekdotes over de Luizenmoeder. Ook Paul vertelt een mop over een leeuw. We hebben het goed met elkaar. Vooral Janny geniet van de kip uit Soweto.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This