Zaterdag 5 mei 2018 Op weg naar St. Lucia

Iets eerder dan afgesproken verschenen we rond 7:15 aan het ontbijt, wat hadden Elsa en Darryl er weer een werk van gemaakt !Ik heb zelden mensen meegemaakt, die met zoveel liefde en plezier er alles aan doen om het hun gasten naar de zin te maken!

Hoewel het maar 3 graden is vertrekken we om half 9, optimistisch dat we zijn, in korte bokse, richting St Lucia, een reis van 440km! De weersverwachting is erg goed, zo rond de 25 graden, dus die korte broeken komen later op de dag wel van pas!

Na het omzeilen van flink wat potholes (gaten in de weg), is het om 10:15 tijd voor een koffiestop bij het luxe Protea Hilton Hotel dichtbij Pietermaritzburg. Pietermaritzburg is de hoofdstad van één van de 9 provincies van Zuid-Afrika. Met ‘nog maar’ 315km te gaan vertrekken we weer om 11:10.

Rond 12 uur rijden we bij Durban waar we meerdere ‘brandjes’ zien. De temperatuur is inmiddels gestegen tot 27 graden. Door de rookpluimen rijden we verder en zien we de drukte van de stad. De luxe huizen worden afgewisseld met townships, wat voor ons als ‘verwende’ Nederlanders toch indrukwekkend blijft om te zien.

Velden vol suikerriet worden gepasseerd om vervolgens een korte plasstop te maken. Gelijk worden er wat broodjes en donuts gehaald zodat we alvast een lunch hebben. In de auto genieten we van de lekkere Donuts, in allerlei soorten en kleuren, en niet te vergeten broodjes met beleg uit het vuistje. En zo kunnen we er weer even tegenaan, want we zijn immers nog maar op de helft. Nog 200 km te gaan….dat wordt nog wat, want inmiddels wordt er weer wat afgelachen en gezongen! Dit wordt overigens goed afgewisseld met de nodige rust waarbij sommige reisgenoten de gelegenheid krijgen om (kort) toe te geven aan de te zwaar geworden oogleden.

Om 15 uur nog een korte stop om vervolgens het laatste stuk tot St Lucia te volbrengen. Leuk om erachter te komen dat sommigen onder ons beschikken over allerlei talenten, zo komen de meest mooie imitaties voorbij! Laten we maar zeggen; Afrika Reizen, net even anders! Gelukkig hebben we de beelden nog.

Om 16:15 zijn we aangekomen in St Lucia en we worden we gelijk alert gemaakt op de mogelijkheid om misschien al wild te spotten! Langs de rivier komend hebben we al een glimp mogen ontvangen van een nijlpaard en aankomend bij onze nieuwe accommodatie zien we gelijk al een aap!!

Wat een prachtige accommodatie weer.

Al onze kamers komen uit op een gezamenlijke tuin met zwembad, heeeerlijk!!

Vanavond staat er een vrije avond op het programma,

erg fijn na een toch wel vermoeiende reisdag!!

Deze blog werd geschreven door Maaike

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This