Zaterdag 23 november 2019

De laatste dag in het mooie Zuid-Afrika. Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de 18daagse reis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland.

Maar vandaag staan er nog een aantal activiteiten op het programma. We verlaten Blyde Rivier Canyon lodge met haar prachtige omgeving en vergezichten. We zien hier zelfs de 3 rondavels vanaf het restaurant. Het is nog vroeg, maar al lekker warm. We vertrekken, zoals gezegd, richting Pretoria. Pretoria vinden we de Union Buildings en het Voortrekkers museum.

We rijden naar Lydenburg, waar we stoppen voor koffie met wat lekkers. Een echtpaar viert in december hun 50jarig huwelijk en willen ons trakteren. Het vraagt wat geduld, maar het smaakt heerlijk.

Van Lydenburg door naar Dullstroom, een leuk toeristisch plaatsje. We naderen Pretoria en stoppen bij de Union buildings, de regeringsgebouwen. Hier hield Mandela zijn 1e toespraak na zijn vrijlating. In het park staat een levensgroot beeld van hem, bij leven zou hij het zeker niet goed hebben gevonden.

Het is heel erg warm en dus zijn we er maar kort. Als afsluiting een bezoek aan het Voortrekkersmonument.

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan deze 18daagse reis. Een reis met vele hoogtepunten. Met mooie mensen op stap geweest die ontzettend hebben genoten van alles wat groeit, bloeit en beweegt. Een ranger die 2 km verderop een dier kon spotten, geweldig. En iedereen weer veilig op de plek

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This