Zaterdag 16 en zondag 17 november 2019

Vandaag gaan we naar St Lucia ruim 400 kilometer. We rijden via de grote wegen, onderweg wisseld het landschap akkerbouw, veehouderij, bos gebied. Onderweg lopen de koeien naast de 4-baans weg, hardlopers en je kunt aan de kant van de weg allerlei soorten fruit kopen vooral ananassen.

Dichtbij St Lucia wordt er al gewaarschuwd dat er ‘s avonds nijlpaarden op het gras in het dorpje lopen. Na de maaltijd zijn we in de bus gestapt en ja hoor, er staat een nijlpaard relaxed gras te eten. Geweldig om dit te zien.

De volgende dag gaat de wekker om 4.30 uur want om 5.00 uur worden we opgehaald door de Heritage Tours & Safari. We rijden naar Hluhluwe waar we een wildpark ingaan. Oor een game drive( Safari tocht). Het is niet zo groot als het Krugerpark wel de oudste wildpark van Zuid-Afrika.

Daarna kudu’s, impala’s, gazelle’s en meer. Plotseling krijgt de ranger(gids en chauffeur) de mededeling dat er leeuwen zijn gespot, dus met hoge snelheid die kant op. Er staan al meerdere jeeps te kijken waar de leeuwen zijn. Helaas kunnen we ze niet goed zien omdat ze lekker lui in de bosjes liggen. Plotseling komen ze in de beweging en kunnen we door de struiken zien dat ze groot en volwassen zijn. Jammer genoeg lopen ze niet onze richting op. Tegen 8.00 uur stoppen we voor een uitgebreid ontbijt. Leuke ervaring om te ontbijten op een plek waar je in de verte de zebra’s en buffels ziet lopen. Toch nog een keer langs de plek van de leeuwen maar zij laten zich niet meer zien. Verder het park ingereden waar we verschillende keren de reebokken zien, een mooie vogel op een tak die lijkt op een toekan en een prachtig groene vogel. Uitwijken voor een klein schildpadje die de weg oversteekt. Daarna gaan we richting de andere kant van het park. In de verte zien we weer een olifant en plotseling zien we er een dichtbij. Hij is aan het grazen en kijkt soms richting de jeep. Hij komt onze kant op en steekt de weg over achter de jeep. We kunnen hem bijna aanraken zo dichtbij is de olifant. Verder gereden zien we rietbokken en twee olifanten van dichtbij. Impala’s zijn tikkertje aan het doen. Na een tip gaan we richting een waterplek waar 2 olifanten aan het drinken zijn. Eenmaal richting de uitgang zien we 2 neushoorns liggen en nog een paar buffels. Al met al hebben we heel veel dieren in het park gezien.

Even terug naar de accommodatie om op te frissen, dutje te doen en om half 3 staan we op een steiger voor een boottocht. Tijdens de boottocht gaan we spotten op nijlpaarden en krokodillen. We hebben veel geluk want we zien ze allebei. Veel nijlpaarden gezien, 1 krokodil, 1 kleine varaan en veel wevertjes. Dit zijn prachtige gele vogeltjes die hun nestje weven.

Al met al een SUPER geslaagde dag.

Anja

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This