Wrattenzwijnen, kudu’s, elanden en een olifant – Addo

Blog 12, maandag 15 oktober.
We zaten weer stipt om half 8 aan een goed verzorgd ontbijt in de eetkamer van Hannah en Peet. Wat een bijzonder huis hebben ze, duidelijk al generaties lang in de familie, want het staat bomvol meubels en spullen. Ook ons onderkomen, een soort koepelhuisje, geheten Rondavel was heel bijzonder!!! Na het inpakken van de bagage volgde er een hartelijk afscheid van Peet en Hannah. Daarna weer op pad.

De zon scheen, het was prima weer. Voor de laatste keer reed Younes de 34 km lange gravelroad naar Nieu Bethesda. Gratis massage, zei Janny elke keer als we door elkaar geschud werden.
De eerste stop was in Graaff-Reinet. We dronken er koffie bij Polka, een leuk koffietentje met een snuisterijen-winkeltje erbij en heerlijke koffie.

Op naar Addo nu. We gaan naar het Addo wildpark voor een safaritocht. De rit ging weer door de Karoo terug naar de kust. Er was ondanks de droogte volop vegetatie. Aan de bomen en struiken langs de weg kon je zien dat het voorjaar is. Veel stond mooi in bloei. Het gebied waar de rit doorheen ging heet de Cacadu. Het was een behoorlijk lange rit, maar gelukkig zagen we voor de afwisseling een groep springbokken en als klap op de vuurpijl een aantal giraffen vlak langs de weg. Daar moesten foto’s van gemaakt worden, dus hadden we meteen een tussenstop.

Toen we Addo naderden, kwamen we in het zeer uitgestrekte citrusgebied Sundaysvally met enorm veel citrusgaarden (of is het citrusakkers?). Het fruit wordt hoofdzakelijk handmatig verwerkt en schept dus veel werkgelegenheid in deze streek.

De reis ging vlot, we waren al rond de middag bij onze accommodatie in Kudu Ridge. Daar werden de koffers uitgeladen en de aanhanger afgekoppeld. Deze keer kregen we voor de “afwisseling” een tent als onderkomen. Wel compleet ingericht met alles erop en eraan en zelfs met badkamer. Maar het was camperen, ook al heet dit volgens mij : glamping.

Nu , zonder “sleepwagen” naar het wildpark. Helaas had Janny onderweg te horen gekregen dat de 4 x 4’s volgeboekt waren, maar niet getreurd, met eigen bus en met onze eigen Younes konden we zolang in het Addo wildpark blijven als we wilden. Vrij snel zagen we allerlei wild: wrattenzwijnen, kudu’s, elanden, zebra’s. Veel stops werden er gemaakt om alles te fotograferen, maar al snel zagen we steeds meer en grotere groepen. Het hoogtepunt was een grote mannetjesolifant, hij liep vlak naast de bus en leek zo wel naar binnen te willen stappen. Er zitten ongeveer 700 olifanten in dit park. Helaas hebben we er maar 2 gezien, maar het was een toppertje. Morgen hopelijk beter!

Tegen half 6 waren we terug op Kudu Ridge. Na een korte rustpauze gingen we een “verfrissing” drinken en daarna aan de “braai”. Het eten was weer heerlijk en de stemming opperbest. Een geslaagde dag !!!!

Aldus Engelien.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This