Woensdag 9 mei 2018 – Krugerpark

Je kent het wel: Een hele mooie vakantie met hoogtepunt na hoogtepunt. Maar toch blijft je de hele vakantie wachten op bepaalde dagen van het programma.

Vandaag was zo’n dag.

Het begon erg vroeg. Om 4:30 gingen wij uit bed. Om 5.00 uur uur vertrokken we. Het Krugerpark is 380 km lang, 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km². Het park bevat 25 kampen, waarvan 12 grote kampen zoals Skukuza, Lower Sabie en Satara. Alle kampen zijn omheind. Alleen in deze kampen, en op aangewezen plaatsen zoals picknickplaatsen als Tshokwane, is het toegestaan voor bezoekers om uit de auto te stappen.
Naast de grootte is dit park ook bekend om de grote variatie aan diersoorten. Hiervan zijn de zogenaamde ‘Big Five’ het meest bekend: de leeuw, de buffel, de luipaard, de neushoorn en de Afrikaanse olifant.

In het park aangekomen werden wij opgewacht door onze ranger. Als allereerste mochten wij het park in, wat een bevoorrechte positie!
Want wat we in het park allemaal beleefde was fenomenaal! Onze eerste spot waren de wilde honden! Vervolgens van impala, cheeta, leeuw, olifant,zebra, nijlpaard, buffel, neushoorn en nog vele andere dieren hebben wij genoten van een reis langs dieren van mooie schoonheid!

Tijdens de lunch in een van de picknickplaats werden al snel apen gesignaleerd. Het gezegde:” brutale apen”, was hier zeker op zijn plaats. De locale apen wisten bij de bezoekers allerlei lekkernijen te ontvreemden. Zo werd al snel ons toetje ons afgenomen.

 

De achterblijvers hebben helaas heel wat moeten missen, maar morgen gaat Paul met zijn eigen bus richting het krugerpark om met de jongsten van de reis het park te bezoeken!
Tijdens onze ochtend hebben de achterblijvers genoten van het weer, accommodatie en het uitzicht.

Vanmiddag was tijd voor een vrije middag, ook wel fijn tussen alle dagen vol indrukken! Bij het mooie uitzicht werd er genoten van een hapje en drankje, het zwembad en van de kinderen.
Morgen wordt weer het Krugerpark bezocht. Laten we hopen dat wij de Big Five compleet mogen maken.

Deze blog werd geschreven door Maarten

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This