Woensdag 20 november 2019

Krugerpark

Woensdagochtend staat iedereen om 04:30 uur fris en fruitig bij de bus, en rijden we naar het Krugerpark voor de eerste “gamedrive” daar. We zijn niet de enigen die vroeg op pad zijn: veel Zuid-Afrikanen zijn al te voet onderweg naar hun werk, of zijn aan het joggen. Na ongeveer een half uurtje rijden arriveren we bij de poort, die nog gesloten is dus we mogen er nog niet in. We zijn de tweede auto in de rij: de enige safari-jeep die voor ons staat, blijkt voor ons bedoeld, dus worden de spullen overgepakt. Nadat het hek is geopend en de formaliteiten zijn afgehandeld kunnen we op pad.

Vrijwel direct nadat we het park inrijden zien we al 3 hyena’s, en dat blijkt de voorbode voor een ochtend waarin we héél veel wilde dieren te zien krijgen. Olifanten, neushoorns, gnoes, zebra’s, giraffen, tientallen impala’s, bavianen, leeuwen, buffels, koedoes, een enorme slak, gele ooievaars, een slangenbuizerd en nog veel meer vogelsoorten waarvan ik de naam al weer vergeten ben (gelukkig hebben we de foto’s nog…). Ook heel bijzonder: een groep van een kleine 20 Afrikaanse  wilde honden, waarvan de ranger aangaf dat hij die al 3 maanden niet had gezien. Kun je nagaan wat voor een topdag we hadden!

Onze ranger genaamd Bhekira Ngomane bleek trouwens gedurende de rit over ogen met ingebouwde verrekijkers te beschikken, hij was in staat om met het blote oog en al rijdend een paar giraffen op 2 kilometer afstand te spotten, net als een grote hagedis bovenop een termietenheuvel. Werkelijk geweldig hoeveel hij ook wist te vertellen over alle dieren die we zagen, en het enthousiasme dat hij daarbij uitstraalde. Volgens Janny een van de beste rangers waarmee ze de afgelopen jaren in Kruger op pad is geweest.

Gelukkig heeft Janny hem voor de gamedrive van morgen ook weer te strikken.

Al met al een fantastische dag, nu alleen het luipaard nog en dan is de “big five” compleet. Morgen weer een dag…. Jan

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This