Woensdag 2 mei 2018 – Drakensbergen

Wat hebben we gisteravond een plezier gehad met het groepje dat achterbleef in de loungebar van het hotel. Janny stond letterlijk en figuurlijk in de spotlights. Achter het preekgestoelte pakte ze haar ‘Moment of Fame’ en dit moest natuurlijk vastgelegd worden.
Afrika Reizen; Net even anders!

Nou daar is inderdaad geen woord aan gelogen. De rest van de aanwezigen zal gedacht hebben: “wat een gek volk die Hollanders!” De lachspieren waren in ieder geval goed getraind en na nog een afzakkertje was het tijd om het bed op te zoeken.
 
Rond 06.30 uur zal iedereen zo’n beetje wakker geworden zijn van de ibissen en andere pauwachtige vogels die voor onze accommodatie een hels lawaai maakten. Dat ben je overigens snel vergeten wanneer je het gordijn opent en er zich een adembenemend uitzicht op het door de ochtendzon verlichte Drakensbergen verschijnt! Onze huisfotograaf was zelfs al eerder op pad gegaan om de ontwakende natuur te vereeuwigen.
Na het overheerlijke ontbijt vertrokken we om ca. 08.45 uur richting Drakensberg Canopy Tour om alvast te boeken voor een avontuurlijk middagje gezekerd klimmen en via ziplines van de ene boom naar de andere te slingeren. Na een korte informatiefilm werd er nog een deelnemer over de streep getrokken door Janny’s motto: “vaak bu-j te bang!

Het was nog iets te vroeg om naar de (roof)vogelshow te gaan, dus om de tijd te doden zijn we bij een cafeetje koffie gaan drinken. Naast het café waren een paar kleine winkeltjes met allerlei leuke souvenirs en veel bordjes met grappige teksten.
Om 10.15 uur arriveerden we bij Falcon Ridge voor de vogelshow. Het echtpaar Carl en Allison gaven hier een indrukwekkende demonstratie van allerlei roofvogels (31 in totaal) zoals verschillende arenden, valken en uilen. Verder dient Falcon Ridge ook als opvangcentrum voor gewonde vogels. Deze worden hier gerehabiliteerd om weer de natuur in te kunnen. 
Na de show hebben we de kleintjes samen met de 2 achterblijvers teruggebracht naar het resort, waar zij hebben genoten van een lekkere lunch en ze zelfs nog even een frisse duik hebben genomen.
De rest kon zich snel omkleden voor de Canopy Tour. Deze startte om 12.30 uur. De Canopy Tour was letterlijk en figuurlijk een adembenemend avontuur. De ene zipline was nog langer en sneller dan de andere. Na alle 14 hindernissen zonder kleerscheuren volbracht te hebben, moesten we nog een steile klim van ruim 500 meter omhoog wandelen voor we opgepikt werden. Tijdens zo’n klim merk je echt dat je op hoogte (ruim 3 km) zit en kom je bijna adem tekort. Boven aangekomen stond er dan ook een veelzeggend bord met de tekst “jy is ‘n wenner!” (jij bent een winnaar!).

Al met al een onvergetelijke ervaring. 

Hierna werd de groep weer samengevoegd voor een kort bezoekje aan Thokozisa en Cedarwood Village, 2 kleine shopping centres waar de nodige souvenirs voor het thuisfront werden ingeslagen.

Omstreeks 17.00 uur bereikten we na weer een prachtige dag onze accommodatie Champagne Castle!

Deze blog werd geschreven door Mark

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This