Woensdag 18 april 2018

De wekker loopt 07.30 uur af en ontbijt is vanaf 8 uur. Dat is weer eens wat anders dan 6.45 of 7 uur; uitslapen dus. Na het ontbijt volgt een wandeling rondom het gebied van Kudu Ridge. De lucht is blauw en de zon schijnt volop, het is warm. De helft van de groep haakt af en loopt niet mee. De open gevallen plekken worden opgevuld door 5 honden van de eigenaar. Het zijn een Jack Russel en 4 Duitse staanders. Vooral de laatste zijn sterk en gespierde honden. Tijdens de wandeling jagen ze op wild, wat betekent dat wij ze niet kunnen spotten. Na de wandeling vertrekken we richting Schotia, waar we een safaritocht gaan doen.
Onderweg nog even stoppen voor de lunch. Het smaakt heerlijk, net als alle andere maaltijden trouwens deze weken. Om 3 uur vertrekken we voor de safaritocht. Het weer is goed en we zien heel veel. Onze ranger Zane vertelt veel en boeiend en we komen veel te weten. We zien onder andere impala’s, giraffen, neushoorns, krokodillen, olifanten, leeuwen en meer.

We stoppen na een paar uur voor een koffieshop en dan gaan we weer verder. Het is frisser nu en we hebben dekens en dikke capes tot onze beschikking. We komen 4 leeuwen, die languit in het gras liggen. Het blijft bijzonder om de dieren te zien. Het begint al te schemeren, maar kunnen nog genoeg spotten.

Voor het diner staat een Afrikaanse maaltijd voor ons klaar. Rondom het grote haardvuur en live muziek genieten we van ons drankje. Het eten smaakt heerlijk en we laten het ons dan ook goed smaken. Na het eten rijden we richting de uitgang en tegen 8.45 uur zijn we terug.

Paul rijdt ons terug met groot licht richting Kudu Ridge, maar goed ook. Hij remt voor een groter stier midden op de weg, maar we hebben een goede chauffeur. Terug op de accommodatie nemen we nog een afzakkertje.

Er zit weer een mooie dag op.

Erik

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This