Woensdag 11 april 2018

Vanmorgen gezamenlijk genoten van een overheerlijk uitgeserveerd uitgebreid 2-gangenontbijt door de uitbaters van de b&b. Vervolgens op tijd vanuit Calditz vertrokken naar Mosselbaai onze eerste bestemming van vandaag. De weg voerde over een lint van asfalt gelegen tussen de groene struiken van de Karoo, een halfwoestijn, omzoomt door bergen die net te voorschijn kwamen in de vroege ochtendzon die door de oplossende nevels scheen. Na een afslag voerde de route ons naar de kronkelende hellingen van de Robinsonpas op 820 meter hoogte, met prachtige uitzichten. We reden nu op de tuinroute, zogenoemd naar de vele soorten bloemen, met name Protea, die daar groeien. Natuur werd nu afgewisseld met weilanden met schapen en runderen en zelfs zowaar een bosbouwgebied. We maakten een tussenstop in Hartenbos, waar we ook nog kort de apotheek bezochten, waar de vrouw (gekscherend ‘poppie’ in het Zuid-Afrikaans) van Paul, onze chauffeur, werkt.

Even later kwamen we aan in Mosselbaai, een kustplaatsje van z’n 30.000 inwoners met een kleine haven. In een strandtent met schitterend uitzicht op de branding dronken we ons Hollands bakkie koffie. We maakten nog een korte wandeling over de promenade en maakten foto’s van de golven die beukten op de rotsen en die aangewakkerd door een stevige bries uiteenspatten in een waaier van woest wervelende druppels. In een supermarkt deden we onze inkopen voor de lunch. Vervolgens gingen we naar het Bartolomeu Dias Museum Complex. Paul gaf bij een bord over de natuur rondom Mosselbaai uitleg dat er meer dan 800 soorten Protea, de nationale bloem van Zuid-Afrika, bestonden. Bij een heerlijk warm zonnetje aan een picknicktafel in de tuin van het museum gebruikten we onze zelf meegebrachte lunch. Paul onderwees ons in het kort de geschiedenis van Zuid-Afrika, vanaf Dias’ ontmoeting met de Bosjesmannen tot nu. Het hoogtepunt van het museum was de replica van de karveel, waarmee Dias destijds voer. Na ons museumbezoek vertrokken we naar Wildernis, een klein kustplaatsje, waar we twee overnachtingen zullen doorbrengen in het vier-sterren Moontide guest lodge, met prachtig ingerichte, luxe kamers met elk hun eigen ingang, gelegen aan een lagune vlakbij de zee. Na een overheerlijke maaltijd en nog wat napraten onder het genot van ons meegebrachte slaapmutsje in de lounge van de lodge doken we voldaan in ons zachte kingsize bed. Alweer een mooie dag voorbij.

Peter

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This