Wandelen, bloemen en uitrusten

Dinsdag 9 oktober 2018

Van Calitzdorp naar Wilderness.

Na een culinair ontbijt nemen we afscheid van Colleen van De Calitz. Wat hebben we genoten van deze prachtige plek en wat was het warm; maar liefst 41 graden. Benieuwd naar de volgende accommodatie in Wilderness, het is steeds weer een verrassing voor de gasten. Oktober is voorjaar in Zuid Afrika en dat kun je goed zien in de natuur. De natuur is prachtig en wat staat er veel in bloei. Het is het laatste heel erg droog geweest en dammen waren bijna leeg. Dat kun je goed zien in de natuur het laatste jaar, alles was bruin en veel gewassen gingen dood. Gelukkig is er heel veel regen gevallen en de natuur herstelt zich snel.

We stoppen in Mosselbaai voor een bezoek aan het Bartolomeüs Diaz museum. Hier zien we ook veel bloemen die we in Zuid Afrika in de natuur kunnen vinden. In het museum zien we de replica waarmee hij gevaren heeft. Daarna gaan we naar het strand voor een lunch waar we lang op moeten wachten en genoeg is voor de rest van de dag.

We zijn mooi op tijd in Wilderness en er zijn weer veel oh’s en wat prachtig. Het is ook een schitterende locatie aan het strand en iedereen heeft uitzicht op zee. Dat wordt genieten de komende 2 dagen. Een paar helden wagen zich in het koude zeewater, maar zij vinden het lekker. ‘s Avonds uit eten bij Blue Olive en daarna op tijd naar bed. Het was een mooie dag en Afrika Reizen had alles weer goed geregeld.

Woensdag 10 oktober 2018

De Kingfisher trail.

Na een goede nachtrust gaan we eerst ontbijt doen bij de Blue Olive. Daarna brengt Younes ons naar de plek waar we de Kingfisher trail gaan lopen. De groep is erg geïnteresseerd in alles wat bloeit en groeit. We gaan weer met een pontje naar de overkant en bijna iedereen heeft de voeten weer nat, altijd weer lachen. Bij de waterval, waar gelukkig weer veel water naar beneden dondert, hebben we een korte pauze en. Daarna weer terug. Het is erg mooi.

Ook om te zien hoe na die lange droogte alles weer groeit en bloeit in dit voorjaar. Dat is dubbel genieten. De rest van de dag kan de groep doen wat ze willen. Het is heerlijk weer, dus lekker chillen bij de mooie accommodatie.

Blogs geschreven door Janny.

Foto’s van de Kingfisher trail zijn door José gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This