Vrijdag 4 mei 2018 – Sanipas

We vertrekken om 9.35 uur in twee 4×4 drives, met twee leuke gidsen, vanaf de Engels ingerichte cottage na een heerlijk Engels ontbijt. Vandaag maken we een dagtrip naar de Sanipas. De zon straalt ons blij toe aan een strak blauwe lucht. De route gaat weer door een schitterende omgeving, berglandschap, kleine watervallen en riviertjes. We passeren een koeienveiling en een terrein waar Paardenpolo gespeeld wordt. Er wordt even gestopt om een foto te maken van een Kingfisher, ijsvogel. Prachtig, hier is hij zwart-wit. Wat je bij ons niet ziet, is dat vee losloopt op de (snel)weg(en), koeien, geiten , paarden en schapen. Links en rechts van de weg groeit de plant Protea, de trots van Zuid Afrika. Wat zal dat een fantastisch gezicht zijn als deze allemaal in bloei staan!

We zien de Olifantenberg, een berg die het gezicht van een olifant heeft.

Het laatste deel van de rit, krijgen we gratis Afrikaanse massage, de rit gaat over een onverharde hobbelige weg. Volgens Janny is ze nog nooit zo stevig gemasseerd. Er wordt nu en de komende 10-15 jaar hard aan deze weg gewerkt om deze te verharden wat betekent dat de mensen die nu deze tour verzorgen hun baan zullen verliezen omdat de Afrikaanse regering wil dat iedereen met eigen vervoer naar de Sanipas kan rijden. We maken ondertussen fotostops van de gebergten, de dalen, watervallen en de prachtige vergezichten. We rijden ook langs een bergketen van de Drakensbergen “de twaalf apostelen” genaamd.

We komen bij de douane waar we onze passen laten stempelen en hobbelen dan 8 kilometer door Niemandsland richting Lesotho. Onze zuigeling die mee reist krijgt straks nog slagroom ipv melk! Precies om 12 uur zijn we bij de grens waar de chauffeur ons gaat inchecken. We rijden nu gelijk door voor onze lunch in The Highest Pub in African. Hierboven op 2873 meter is het wel wat frisser en we doen allemaal onze jassen of vesten aan. Óók hier in de pub is Wifi en we loggen in en de berichtjes stromen gelijk binnen! We kunnen toch niet meer zonder!!


Na onze heerlijke lunch wandelen we wat rond om wat foto’s te maken bij een temperatuur van 8 graden.

Even na half twee rijden we weg voor het bezoek aan een kerk, de Sani Top Church. De pastor verwelkomt ons en vertelt wat over het leven hier. De meisjes gaan hier naar school en de jongens niet, zij gaan de bergen in. Hij laat een deken zien en vertelt de betekenis hiervan. Hij laat zien hoe een man en vrouw deze dragen met een bijpassende hoed. Buiten zingen een paar herders voor ons en we bezoeken de kerk. Dan stappen we weer in de bus en starten de reis terug over het massagepad!

We komen tegen 16 uur wéér aan bij onze prachtige cottage en hebben weer een fantastische, onvergetelijke dag gehad en veel indrukken opgedaan.

Deze blog is gemaakt door Rita

  

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This