Vrijdag 22 november 2019

Om 9.00 vertrekken we na weer een goed ontbijt. We hebben allemaal goed geslapen, na een paar dagen erg vroeg opstaan ( 4.00 uur). Vandaag staat de Panorama route op het programma, een rit met vele vergezichten. We laten ons verrassen.

Na eerst 3 keer verkeerd te zijn gereden gaan we toch richting de 3 ronddavels. Dit zijn 3 grote rotsen naast elkaar,deze zijn helaas nog niet te zien vanwege de laaghangende bewolking. Wel zijn er leuke kraampjes om souvenirs te kopen, dus het onderhandelen is alweer begonnen. Hopelijk krijgen we de 3 ronddavels op de terugweg nog te zien. Dan door naar Pilgrimsrest dit is een klein diamantdorpje van vroeger waar de meeste huisjes nog in originele staat zijn. Dus heerlijk slenteren door de straatjes en daarna gezellig koffie drinken. ( deze was iets minder). Geweldig om dit te zien.

We gaan eerst terug naar Graskop om wat pin-transacties te doen want de souvenirs zijn toch wel erg mooi. Daar naar toe rijdend komen we er achter dat we een verstekeling aan boord van de bus hebben, een heel klein hagedisje reisde met ons mee. We hebben hem toch maar weer de wijde wereld laten zien….

We gaan weer verder naar God’s Window, om boven op de berg te komen was een behoorlijke klim, een paar van ons durfden het niet aan, dus de rest gaat op eigen tempo naar boven.Helaas was het te bewolkt om wat te zien, maar wat was het een geweldige wandeling. Het laatste stuk waanden we ons echt in een tropisch regenwoud met veel krekelgeluiden en mooie planten.Wat fantastisch mooi……

Weer door naar de Berlin Falls dit is een grote waterval met mooi uitzicht en weer vele souvenirs kraampjes. Helaas weinig water wat naar beneden kwam. Daarna gaan we richting onze lunch bij “het Kombuis”. Een heerlijk stekje aan een grote rivier waar lekker voor ons werd gekookt. Na het eten konden we langs de rivier terug lopen/klauteren naar de doorgaande weg waar Younes ons weer oppikte.. iedereen ging dus mee om van het mooie natuurschoon te genieten. Wat was het mooi en iedereen genoot op zijn/haar eigen manier.

Daarna weer door, we gaan nu naar de Potholes, door het vele water wat er door duizendenjaren heen door loopt slijten de rotsen in, vandaar deze grote gaten. Jammer dat het begon te regenen hier hadden we nog wel wat langer willen blijven om van dit natuur schoon te genieten. Ons programma loopt ten einde dus we gaan terug naar onze overnachting .

Wat hebben we weer een super dag gehad, heerlijk gewandeld en weer ontzettend veel gezien. Het was weer een dag als zovelen met weer een gouden randje….. Morgen(zaterdag) alweer de laatste dag van deze geweldige vakantie.

We nemen weer veel nieuwe herinneringen mee naar huis……

Voor mij was dit de 2e keer dat ik met Janny heb gereisd. Een onvergetelijke ervaring door Zuid-Afrika……maar dan net even anders…….

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This