Vrijdag 20 april – zaterdag 21 april 2018

Vrijdag 20 april
Op deze vrijdag kan men kiezen voor eventueel nog een activiteit of een vrije dag. De meesten kiezen voor het laatste. Met zijn drieën gaan we een townshiptour, lopend, doen met Lulu door Walmer. Op deze plek is geboren en weet er veel over te vertellen. We stoppen bij een klein winkelcentrum, maar we zijn nog vroeg; bijna alles zit dicht. We lopen door een arts- centrum midden in de township. Alles wat hier gebeurt is voor de community, zoals art, dramacursussen, computerlessen. Het heet Masifunde en is een Duitse stichting. We krijgen een duidelijke uitleg door een Duitse jongen, die vloeiend Engels spreekt. We gaan naar “healing minds”, waar Lulu en Janny regelmatig beren en dekens naar toe brengen via hun berenproject. Er wordt gezongen door de kinderen en ook wij zingen een liedje in het Nederlands voor hun. Het is toch heel anders als je met de auto of lopend door deze wijk loopt. Het is erg leuk en ook Lulu geniet zichtbaar, net als wij trouwens. Na 2,5 uur gaan we terug en we zullen elkaar ‘s avonds weer zien voor het laatste diner van deze reis.

Zaterdag 21 april
Vandaag vertrekt de groep terug naar Nederland. Voor die tijd bezoeken we een opvangcentrum van pinguins met de nodige uitleg. Door naar Schoenmakerskop met de mooie golven en heerlijke koffie. Nog even naar Donkin, het bijna hoogste punt van PE met een mooi uitzicht over de haven. Hier hangt de vlag halfstok, vanwege het overlijden van Winnie Mandela en blijft halfstok tot 27 april. Dan is het Freedom Day.

We gaan naar het vliegveld, op 5 minuten afstand, om in te checken. We nemen afscheid van elkaar en dat het er bijna op. Morgenvroeg rond 10.40 uur komen ze aan in Amsterdam. We kunnen weer terug kijken op een mooie reis. Leuke groep, veel gelachen, leuke gesprekken en het belangrijkste…geen vervelende dingen gebeurd tijdens de reis.

Janny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This