Vrijdag 11 mei 2018 – De 3 Rondavels

Onze laatste accommodatie is in 1 woord fantastisch te noemen! In de ochtend bij het ontbijt worden beesten zoals kudus, giraffen, struisvogels en een boel bokkies al gespot vanaf het terras.

We gaan vandaag de panoramaroute afleggen wat inhoudt dat we veel vergezichten gaan zien en we vaak in en uit de auto zullen gaan om het allemaal eens goed te bekijken. In de 6 km lange oprijlaan van het hotel komen we pal langs de weg de gehele wilde dierentuin tegen.

Zo dichtbij gaan we het niet meer meemaken gokken we en dus wordt de camera er weer snel bij gepakt. De grond van het hotel en omliggend gebied heeft slechts 1 eigenaar die zijn aandelen in zijn busmaatschappij gunstig heeft weten te verkopen waardoor dit ‘kleine’ stukje paradijs gekocht kon worden..niet slecht! De provincie waar we doorheen rijden schijnt overigens wel de armste van Zuid-Afrika te zijn met zo’n 70% van de bevolking die onder de ‘broodlijn’ leeft. Iets wat niet direct zichtbaar is, want overal om je heen vallen vooral de gigantische landbouwvelden vol citrusvruchten en noten op.

We zijn op weg naar onze eerste stop; Drie Rondavels. Eenmaal aangekomen hebben we in de gaten dat de controles bij de entree niet zo nauw genomen worden waardoor we zo een kind gratis naar binnen kunnen smokkelen! Genietend van het uitzicht maken we tevens wat nieuwe familiefoto’s.

We vervolgen onze weg weer en besluiten eerst door te rijden naar Graskop om daar koffie met wat lekkers te nuttigen om hierna een kijkje te gaan nemen bij God’s Window. We vertoeven hier prima, het is mooi weer met 21 graden, maar met zo’n klim naar boven zweet je je al gauw kapot. Het is een drukte van jewelste op de route met een hoop schoolkinderen, en met zoveel kinderen gebeuren er wel eens ongelukken zoals het missen van een tree waardoor er zo eentje de bosjes in rolde. Gelukkig kunnen ze het hebben; “ze zijn hier van tropenhout gemaakt!” werd er in onze groep geroepen.

Next stop: Lisbon Falls, zoals de naam al zegt, een aantal watervallen wederom omringt met een tal van souvenirs-kraampjes waar het afdingen ons steeds beter vergaat ongeacht de starheid van de verkoopsters. De mooiste stop kwam toch wel als laatste; de potholes. Een gebied waar je rond kunt lopen mits het water het toelaat. De watervallen eindigen ver beneden ons en je kunt de gaten vanaf de bruggen goed zien. Wat machtig kan de natuur toch zijn!

We sluiten de dag af met een gezellig samenzijn in het hotel en gaan daarna moe maar weer voldaan ons laatste nachtje in dit prachtige land tegemoet.

Deze blog werd geschreven door Debby

 

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This