Van Ome Samie se winkel naar Diesel & Crème

Zondag 7 oktober 2018

Zondagmorgen (dag 5)om half acht eerst ontbijten, lekker met roerei, spek met champignons. Toen, terwijl de kerkklokken feestelijk beierden, gingen we onderweg voor een lange dag in de auto er werden vooraf genoeg stops voorspeld. En dat lukte snel, nadat we in de oudste straat van Stellenbosch het dorpsmuseum, de kerk en het oudste huis met rieten dak gezien hadden gingen wij naar “Oom Samie se winkel”. Deze winkel was nog tien minuten gesloten dus zijn wij andere monumentale pandjes gaan bekijken. Om negen uur gingen we naar Oom Samie se winkel, het is een winkel van Sinkel met allerliefste mogelijke en onmogelijke spullen, heel leuk om in rond te lopen.

Daarna onderweg via route 62 reiden wij naar Calitzdorp een geweldige route enorme valleien en bergmassief. We gingen ook door een tunnel deze was aangelegd door een berg van 3,8 kilometer lang. Wij kwamen uit in een brede vallei met enorm veel druivenranken, soms wel 500 hectare per bedrijf en deze druiven worden in de oogsttijd allemaal met de hand geplukt dit is dus voor heel veel mensen werk!

We passeren ook geregeld townships wijken, maar vandaag zagen wij ook dat er veel Mandela huizen geplaatst zijn, dit zijn kleine woningen die voldoen aan de wooneisen.

Janny had voor ons weer een heel bijzondere lunch adres, hoe ze deze steeds vindt? “de Diesel & Crème “( = smullen en smeren).
We vervolgden onze reis door de semi-woestijn, wij verwachten zand maar nee het was grauwer, weinig bloemen, wittere stenen maar wel gewoon groen. Op de vervolgreis, kwamen we vrachtwagens vol struisvogels tegen met bovenop jongens die de vogels moesten bewaken op de reis naar……?
We hebben heel erg naar wild gezocht maar bij een paar bavianen en een zebra hield het op.

Op route 62 is het verplicht Ronnie’s sex shop te bezoeken, ook wij dden dit, het is een café dat volhangt met bh ’s en slipjes en iedere gast schrijft iets op de muren/ deuren of hangt iets op, zeer bijzonder dus.

De wegen waren prima, dus onze chauffeur Younes kon gas geven en waren wij om 16.15 bij ons nieuw logeeradres. Nadat onze kamers verdeeld waren, werden wij ontvangen met een heerlijk glaasje Zuid-Afrikaanse port.
Deze dag sloten wij af in onze B&B, met een overheerlijke braai klaargemaakt door de eigenaars van “The-Cal-itz”. En daarna gingen we allemaal richting onze kamers om morgen weer fris aan een nieuwe dag in Zuid- Afrika te beginnen.

Blog van Arnold

 


Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This