Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Vrijdag 5 oktober 2018

Goed begin van de dag, de zon scheen volop en de lucht was helderblauw. Heerlijk ontbijtje in de buitenlucht op het terras van onze lodge: Grosvenor B&B in Simon’s Town, met prachtig uitzicht op de zee. Daarna reden we via een mooie kustroute naar nationaal park Kaap De Goede Hoop. Dit is de plek waar de Atlantische en de Indische Oceaan bij elkaar komen. Onderweg zagen we o.a. bavianen en struisvogels. Vanaf de Kaap hadden we een fantastisch uitzicht op de zee en de rotsen (o.a. met zeeleeuwen en heel veel vogels). De vegetatie was bijzonder mooi en heel gevarieerd.
Van hieruit gingen we naar de Tafelberg. Weer mooi met de bus langs de kust. Onderweg vertelde Younes, onze gids het een en ander over de geschiedenis van de Apartheid in Afrika. Bij de Tafelberg was het behoorlijk druk, maar gelukkig had Janny al kaartjes. Met de kabelbaan gingen we naar boven. Boven op de berg had je schitterende vergezichten naar de zee en naar Cape Town. Indrukwekkend!

Onze volgende bestemming was de Green Market, waar we eerst wat gingen eten en daarna de markt bekeken. Leuk om rond te snuffelen tussen al die typisch Afrikaanse souvenirs. Helaas was de kerk waar bisschop Desmond Tutu vroeger preekte net gesloten. Op onze wandelroute kwamen we verschillende kleurrijke zang- en dansgroepen tegen. Heerlijk, wat een ritme in die Afrikaanse muziek.

Vervolgens reden we naar District Six, het gebied waar in de jaren 70 60.000 mensen gedwongen moesten vertrekken uit hun huizen om plaats te maken voor nieuwbouw voor de blanke bevolking. Ook deden we nog een rondje over de boulevard van Sea Point en daarna gingen we eten bij het Africa Café. Dat was een hele belevenis. Wat een entourage!! We werden ontvangen door een hele groep zwarte Afrikaanse mannen en vrouwen in kleurrijke kleding. Binnen was het geweldig en kleurig ingericht. Het eten bestond uit meerdere kleine gerechten uit verschillende Afrikaanse landen. Bijzonder lekker en verrassend en als klap op de vuurpijl kwam de hele groep van de bediening voor ons zingen met trommuziek erbij. Het swingde de pan uit. Als afsluiting konden we kiezen uit een keur aan Afrikaanse likeurtjes, o.a. Amarulla, waardoor de stemming er nog beter in kwam. Zingend reden we naar huis, waarbij Amarulla werd veranderd in A’ me hoela. Maar ook de Nederlandse meezingers kwamen volop aan bod. Iedereen was het er over eens, het was een fantastische dag.

Engelien Entius

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This