Van grotten en struivogels

Maandag 8 oktober

Na een heerlijke nachtrust bij een schitterende locatie en genieten van een culinair ontbijt, gaan we rond 8.30 uur weer op pad. Het belooft een mooie en warme dag te worden!!! Onderweg zien we veel mensen langs de kant van de weg staan om te liften, ze hebben een briefje of geld zichtbaar in hun handen, de waarde van het briefje geeft aan hoe ver ze mee willen. Helaas……..onze bus zit vol…..!

We stoppen even bij een “aftrekplaats” denk hier niets achter het is gewoon een parkeerplaats bij een informatiepaneel…We gaan verder over de R62 in de richting van Oudtshoorn naar de struisvogelboerderij.

WAT EEN BELEVENIS……..
Isaac leidt ons rond, een Afrikaan die de Nederlandse taal goed beheerst. Eerst wat informatie over de struisvogel, Hij/zij kan wel groeien tot 125 kilo. De vrouwtjes leggen om de andere dag 1 ei tot wel 12 tot 14 stuks. En broeden dan 42 dagen. Daarna een rondleiding over de boerderij, we mogen ze voeren en aaien en krijgen er gratis een nekmassage bij.

We vervolgen onze toer naar de Cango Caves (grotten). Hier krijgen we ook weer een rondleiding over de Staligtieten en Staligmieten. Geweldig om te zien, ook omdat de temperatuur in de grotten maar tussen de 20 en 25 graden was….

We rijden verder door een schitterende bergkloof genaamd de Meiringspoort naar een mooie waterval. Hier wandelen we in een hitte van 39 graden naar boven om te kijken naar dit natuurverschijnsel. Er worden dan ook de nodige foto’s gemaakt in allerlei poses… de kinderen die er aan het zwemmen waren vonden het te gek om ook op de foto te mogen….

Het is inmiddels 16.00 uur en 40 graden dus tijd om terug te gaan naar onze locatie in Calitzdorp.
Het laatste stuk rijden we over lange rechte wegen met heel veel “Potholes”. ( gaten)

Al met al was het een super mooie, warme en geslaagde dag……
Veel gezien……gelachen…. en gezongen…….

Deze blog is geschreven door José.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This