Rita en Rudi Scholten, familiereis

We hebben een  familiereis t.g.v. ons 35-jarig huwelijk in 2018 naar en in Zuid-Afrika gemaakt. Een rondreis Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland.

Twee weken in een compleet andere wereld. We hadden er lang naar uitgekeken. En eerlijk gezegd vonden we het als (groot)ouders best wel spannend zo met het hele gezin. Maar met de woorden van Paul in gedachten; “Moenie worrie nie – maak je geen zorgen – en Janny’s lijfspreuk; “Mangs bi’j te bange”, kunnen we oprecht zeggen, dat het een fantastische belevenis was.

We hebben enorm genoten van dit prachtige deel van Zuid Afrika. Van de overweldigende landschappen, het klimaat, de cultuur, recente geschiedenis, waarbij historische plekken uit Nelson Mandela’s leven bezocht zijn. Maar ook van langer geleden, de verbondenheid met Nederland. Van de voor onze begrippen, primitieve binnenlanden Lesotho en Swaziland.

De geweldige safaritochten met prachtige landdieren, vogels en de reptielen die we mochten zien. De geweldig mooie planten, op dat moment in herfstkleuren. De kleintjes mochten niet mee op safari en daarvoor was een kindvriendelijk programma met twee ouders onder begeleiding van Paul. De mensen, die ondanks hun zorgen, humorvol zijn, vrolijk, zingen, dansen. Van het contact met de mensen.

De welgemeende gastvrijheid die je eigenlijk overal ervaart. We hebben onderweg veel kinderen ontmoet. Heerlijk om te zien hoe spontaan ze reageerden op ons, ook al omdat zij nooit blanke kinderen zien. Onze kleindochter van vijf werd er vaak verlegen van.

De goede zorgen van Janny en Paul waar we alle vertrouwen in hadden, we hadden hen beide immers al eerder meegemaakt op onze vorige Afrika reis.  Voor hen was niets te veel, veilige autostoeltjes,  op verschillende locaties kinderbedjes, kinderstoelen, alles was perfect verzorgd.  We hadden een privéreis en zo kon ons programma soms gelijk aangepast worden, zoals een extra stop i.v.m. twee baby’s, 3 en 13 maanden,  een kleuter van 5 jaar, een koffie of lunchpauze met een speeltuintje voor de kleintjes, waarvoor oprechte dank.

Mede door hen werd onze vakantie onvergetelijk. We hebben een geweldige ervaring en prachtige herinneringen mee terug naar Nederland genomen. Want; “WAT HEBBEN WE VEEL GEZIEN EN GEKREGEN!”

 

Rudie en Rita Scholten

 

ven apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here

Share This