Bea Visch, beide rondreizen gemaakt

Mijn  Afrikareizen

De afgelopen jaren ben ik mee geweest met Afrikareizen. De eerste keer de Tuinroute, de tweede keer de rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland.

Beide reizen waren onvergetelijk vanwege de overweldigend mooie natuur, het goede gezelschap, de vriendelijke bevolking, de interessante plekken die we bezochten, de keer op keer prachtige accommodaties en niet te vergeten de fantastische organisatie.


De natuur is onbeschrijflijk mooi met haar prachtige vergezichten, de temperatuur aangenaam en het wild is iedereen keer weer fascinerend om te zien. De rangers en de reisleiding doen ook hun uiterste best om je zoveel mogelijk hiervan te laten zien.
Ook weten de reisleidster en de chauffeur een goede, gezellige sfeer te creëren met voor iedereen ook persoonlijke aandacht en ze zijn altijd bereid om mee te denken en eventuele problemen op te lossen.


Afrika Reizen reist met kleine groepen, met een eigen bus, zodat je heel flexibel bent. De reisleiding woont in Zuid-Afrika, kent het land van binnen uit en weet dus heel veel te vertellen over het land en spreekt zowel Nederlands/Afrikaans als Engels.  Zodoende leer je veel over het land en zijn zeer diverse inwoners.
Iedere keer weer was het een aangename verrassing om te zien waar we zouden verblijven.


Iedere accommodatie had haar charme, door de  prachtige ligging, mooie kamers, dichtbij de bewoners of juist een keer lekker luxueus. Eigenlijk duurde het verblijf steeds te kort, maar er waren weer nieuwe plekken om te ontdekken.
Ook het eten was heerlijk, door de gastvrouwen en –heren zelf klaargemaakt of in goede restaurants. En de wijnen in Zuid-Afrika behoeven verder geen krans.

Als je beide reizen gemaakt hebt, krijg je onvermijdelijk de vraag welke de mooiste was. Die vraag is onmogelijk te beantwoorden; ze zijn allebei in een woord schitterend. In de eerste reis zagen en leerden we veel van de bewogen geschiedenis van Zuid-Afrika, zijn we in townships geweest, maar ook in natuurparken.


In de tweede reis bezochten naast het prachtige Zuid-Afrika, ook de staatjes Lesotho en Swaziland en maakten kennis met hun cultuur en manier van leven, heel interessant. Maar ook daar was ruimte voor veel natuurschoon, onder andere in het bekende Krugerpark.

De ene reis heeft misschien wat meer cultuur, de andere natuur, maar beide zijn zeer afwisselend en in beide komen alle aspecten van dit bijzondere land aan bod. Je kunt geen verkeerde keuze maken, of doe net als ik en doe ze allebei!

Bea Visch

 

Share This