Pretoria en het Voortrekkersmonument

Pretoria en het Voortrekkersmonument

Pretoria

Om half 9 rijden we weg van onze accommodatie na een heerlijk ontbijt. Mount Sheba was een prachtige locatie in de bergen en een half uur van de bewoonbare wereld. Sommige dingen kun je niet onder woorden brengen en moet je gewoon zien.

We rijden richting de Panorama route naar Johannesburg, ongeveer 400km. Maar we gaan eerst koffie drinken in Dullstroom en daarna door naar Pretoria. Daar gaan we naar de Union buildings, de parlementsgebouwen. Hier zetelt de regering een half jaar en een half jaar in Kaapstad. Hier is Mandela beëdigd als president.

Er staat een enorm beeld van Mandela, als hij wist dat het zo groot was, zou hij het niet goedgekeurd hebben.

Voortrekkersmonument

We rijden door mooie lanen in Pretoria en stoppen bij het Voortrekkersmonument.

Het Voortrekkersmonument is een monument in de Zuid-Afrikaanse bestuurlijke hoofdstad Pretoria. Het zwaar granieten monument werd opgericht ter nagedachtenis van de Voortrekkers, die de Engelse Kaapkolonie tussen 1835 en 1854 verlieten en de binnenlanden van Zuid-Afrika introkken. Het monument is ontworpen door Gerard Moerdijk, die het idee had om een monument te ontwerpen, “dat duizend jaar blijft staan en de geschiedenis en de betekenis van de Grote Trek voor zijn afstammelingen beschrijft.” Het monument kan bijna vanuit heel Pretoria gezien worden, omdat het op een heuvel ligt. Het is 40 meter hoog en heeft 2 verdiepingen.

In Bronkhorstspruit gebruiken we de lunch. Het duurt even voor we het krijgen, maar het smaakt heerlijk. Dan rijden we naar het vliegveld, mooi op tijd. We kunnen ons hier omkleden, want in Nederland is het iets kouder. Janny loopt met ons mee naar de incheckbalie en dan nemen we afscheid van elkaar.

Nog even zwaaien en dan gaan we naar de douane. Morgenavond om 7 uur zullen we in Düsseldorf landen.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This