Van Townships naar het Taalmonument

In goed gezelschap in Villa Grande in Stellenbosch

Zaterdag 6 oktober 2018

Na een verloren nacht (ik ben niet wakker geweest) en weer een goed ontbijt om 8.30 uur weer op weg.
Eerst langs de Afrikaanse pinguïns die alleen op dit strand voorkomen. Qua grote zitten ze tussen een konijn en een giraffe. Leuk om te zien!! Via de Muizenberg (wel 36 cm hoog) langs Trekvissers. Deze varen de netten uit en trekken ze weer aan land naar binnen. Echt Afrikaans en mooi om te zien. Maar je werd wel gezandstraald door het zand en de harde wind.

 

 

Weer verder langs het grootste township van Afrika 800.00 zwarte mensen wonen daar, allemaal in kleine hutjes. Meestal zonder stroom en een aantal watertap punten. Indrukwekkend!!!!!! Stel je voor een stad als Amsterdam en dan in kleine hutjes……

Verder langs steden als Kuilsrivier en Wel.  Op weg naar de koffieshop Earvieuw. Heel bekend dus erg druk, maar wel heerlijke koffie of cappuccino.
Vandaar naar het Taalmonument op de Paarlberg. Dit monument herinnert aan de 11 verschillende Afrikaanse talen. Het is 57 meter hoog en hol van binnen en een echo klinkt dan ook erg mooi. De burgemeester van Wesel was hier ook en een beest van een kerel.
Vandaar naar het Mandela monument in Drakenstein. Hierin is verwerkt zijn 18 jaren gevangenis, de tralies, puntdraad en dat in de vorm van een draad.
We rijden door door het grootste wijngebied van Afrika en volgens hen de beste wijn van de wereld, maar dat zeggen ze in Nijverdal ook!!! ( kwestie van smaak)
Natuurlijk hoort hier een wijnproeverij bij met de nodige hapjes … 7 soorten wijn en geweldig lekker. Hierna een rondleiding door de fabriek, en even later naar de kleine bierbrouwerij. Hier mogen we niet proeven ( gloeiende gloeiende……..)
Nog even winkelen in Franschhoek, en weer door naar ons volgende hotel. Weer mooie kamers, dus alles goed weer goed voor elkaar.

’s Avonds echts iets nieuws gegeten…. Krokodil, springbok, eend, struisvogel en koedoe…..
Een geweldige dag dus….En dat is waar….

De rest van dit blog berust niet geheel op waarheid, maar benadert het wel een beetje.

Groeten Jo.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This