Op weg naar Swaziland

We vertrekken van St.Lucia naar Swaziland, dus een lange rit. Na een heerlijk ontbijt verlaten we de accommodatie Igwalagwala. Het weer is fantastisch en we genieten weer van de zon. Er wordt nog veel gepraat over de nijlpaarden die Paul en Janny de avond ervoor hebben gezien. Ze denken dat het een grap is, maar niks is minder waar. Het is echt gebeurd en er liepen er zelfs 8.

We rijden door naar het strand om even te genieten van de zee. Behalve een paar vissers is het heel rustig op het strand. Het heet Jabila beach. Daarna verder naar Swaziland, na de koffie rijden we door naar de grens. Het is er opmerkelijk rustig en wij kunnen snel verder. Swaziland wordt geheel ingekapseld door Mozambique en Zuid-Afrika en heeft heel weinig kustlijn.

Welkom in Swaziland met ruim 1 miljoen inwoners, maar ook met hoogste HIV/AIDS virus. Niet vreemd dus dat er veel weeskinderen zijn in Swaziland. De hoofdsteden zijn Mbabane (bestuurlijk) en Lombamba (koninklijk). Swaziland is een koninkrijk. Er een koning aan het hoofd. Hij heeft het voor het zeggen en maakt en breekt wetten zelf. Hij is monogaam, wat betekent dat hij 1 vrouw heeft.

Het belangrijkste export is rietsuiker. De meeste mensen in Swaziland werken in Zuid-Afrika en zijn harde werkers.  Bij de Spar stoppen we om een broodje te kopen en daarna bij een Swazi kaarsen en Afrikaanse artikelen. Iedereen koopt dat het een lust is en een van de heren geeft al zijn Swazi geld uit aan kadootjes voor de vrouwen in zijn familie. Hij is er helemaal blij mee.

We gaan door naar onze overnachting Forrester Arms. We worden, zoals altijd, weer warm welkom geheten door de staf. De kamers zijn weer top en iedereen is tevreden. We laten ons het eten weer lekker smaken en gaan op tijd naar bed.

Morgen weer vroeg dag

Deze blog is gemaakt door Janny van V

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This