Op weg naar Bethlehem


Op eerste Paasdag gaan we na een lekker ontbijt  met roerei op weg naar Bethlehem.

Het is een route van 400 km die o.a. door het dorpje Vredefort leidt. Daar is ooit het Vredesverdrag met de Engelsen getekend. We rijden gedeeltelijk over de N1, die van Kaapstad naar Zimbabwe leidt. Gaan we weer van die weg af, is de weg soms vol met potholes, waardoor we weer volop Afrikaanse massage krijgen.

We rijden langs velden met zonnebloemen en mais en zien af en toe al wildebeesten(gnoes)en struisvogels. Bethlehem (broodhuis) is in 1860 door de Voortrekkers gesticht. Het is bewolkt en na verloop van tijd begint het te regenen. Fijn voor het land, maar jammer voor ons.

We komen aan bij Lavender Hill, een romantisch park met prachtig uitzicht. Als het droog is maken we nog een wandelingetje over het terrein. Voor het eten vertelt Paul een en ander over de geschiedenis van Zuid-Afrika. We besluiten de dag met een heerlijke maaltijd

Deze blog werd geschreven door Bea

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This