Op Safari in HluHluwe NP

We moeten vroeg op voor de 1e gamedrive, safari tocht, tijdens deze reis. Voor 5uur staat Jase, onze ranger en chauffeur al bij het hek op ons te wachten. We zijn allemaal op tijd en rijden naar de gate bij het Hluhluwe park, duurt ongeveer een uur. Het is koud onderweg, maar we zijn er op gekleed.  Bij het park aangekomen doen we de korte broek aan en kan de rit beginnen. Het park is het oudste park van Zuid-Afrika met een oppervlakte van 96.000 ha.

Het is nog vroeg, dus rustig in het park. We rijden eerst naar een plek om een prachtige zonsopgang te zien, een van de redenen waarom we zo vroeg zijn! We komen een neushoorn tegen. Er zijn 1800 witte en 300 zwarte neushoorns. De witte hebben een groter gezicht en eten alleen maar gras, terwijl de zwarte meer van de boombladeren houdt.

De impala’s zijn er ook genoeg, we komen ze in grote getale tegen en altijd leuk om te zien. Je herkent ze aan de M(mc Donalds)op de achterkant. Ze eten echt alles en hebben genoeg aan het vocht wat in het eten zit. Er zijn er maar liefst 13.000 in het park

Het weer is goed en iedereen geniet met volle teugen. Voor de meeste is het de 1e keer dat ze een safaritocht maken. Maar ook al heb je -tig keer gezien, het blijft altijd weer mooi om te zien.

Tijd voor het ontbijt. We stoppen midden het park en het ontbijt wordt klaargezet door Jase. We hebben trek en laten het ons goed smaken.
We gaan weer verder en bij een rivier stoppen we. Omdat er een leeuw aan de andere kant van de rivier is gespot. Je moet wel heel erg goed kijken, wil je hem zien. Maar hij ligt er. Een leeuw is moeilijk te spotten omdat hij 20uur per dag slaapt , dus dan zie je hem niet.

We komen buffels tegen, giraffen, olifanten schildpadden, rattenzwijnen, zebra’s. Tegen 1uur zijn we bij de boot waar we een nijlpaarden-en krokodillentocht doen. Nijlpaarden genoeg, maar krokodillen is lastig, dit komt door het warme weer. Een nijlpaard kan niet drijven, niet zwemmen en heeft geen zweetklieren. Hij loopt dus over de bodem en kan 2-3minuten onder water blijven. Het is een echt familiedier.

Als het schemer wordt klimmen ze uit het water en lopen het dorp St. Lucia in. Dit doen ze omdat ze het gras zo lekker vinden. Paul en ik komen er 8tegen als we naar de accommodatie rijden. Het is wel verstandig om rechtsomkeert te maken als je lopend bent. Hij kan, ondanks zijn logge lichaam, 55km per uur lopen.

We hebben er weer een prachtige dag opzitten, iedereen heeft weer genoten met Afrika Reizen, net even anders

Deze blog is gemaakt door Janny

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This