Onze reis naar Zuid Afrika begint!

19 en 20 april

Het is vrijdag 19 april 2019.

2 dagen voor Pasen. De weersvooruitzichten zijn prachtig in Nederland. Om half negen verzamelen 5 reizigers zich in Nijverdal en in Almelo staan de andere 4 te wachten. Met een bus gaan we letterlijk en figuurlijk samen op weg naar Düsseldorf. Ruim op tijd zijn we op het vliegveld en beginnen met een kop koffie.

Na inchecken en alle controles vliegen we om 4 uur richting Dubai. De meeste reizigers zitten achter in het vliegtuig, maar liefst 500 mensen aan boord. We landen rond middernacht in Dubai en lopen door naar de gate voor de vlucht naar Johannesburg. Daar drinken we een heerlijk glas wijn met nachos.

Het feest kan beginnen.

We vliegen om 2 uur richting Johannesburg en er is ruimte genoeg in het vliegveld. Een paar van de groep zoeken een plek zodat ze languit kunnen liggen. Het eten is goed en om 10 uur landen we in Johannesburg.

We worden afgehaald door Paul, onze chauffeur en Janny. We rijden naar een koffieplek en een geldautomaat.

Welkom in Zuid-Afrika!!

De 1e kennismaking met het land is positief, het is overal netjes en schoon langs de kant van de weg. We gaan door naar Soweto, de oudste township van Zuid-Afrika. We bezoeken hier het huis van Nelson Mandela, waar hij tot 2009 heeft gewoond. Het is een echte publiekstrekker, maar logisch ook. We worden rondgeleid door een gids en daarna lopen we door de Vilakzistraat. Dit is ook de straat waar Winnie heeft gewoond en Tutu nog woont. Het is een heel leuk sfeertje met muziek en dans en iedereen lijkt vrolijk.

We gaan door naar onze overnachting, deze is in Parys en op ruim 1 uur afstand. Een hele mooie accommodatie en de verhalen van de 1e dag komen los. Het verhaal van de douane die niet begrijpt wat 1 man met zoveel vrouwen op reis gaat en zijn eigen vrouw thuis laat. Het maakt veel indruk op de man. Zo zie je maar weer, niet overal wordt hetzelfde gedacht als in Nederland. Na een informatie moment van Janny gaan we aan tafel. Rond 08.30 zoekt iedereen zijn bed op.

Jen sluit de avond af met een mooie dagsluiting. Benieuwd naar de dag van morgen.

Deze blog is gemaakt door Bernard.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This