Nelson Mandela Capture Site – Howick

Vandaag vertrekken we van uit Champagne Castle Hotel.

Het weer is zeer goed gezind, geen regen en de zon staat hoog aan de hemel. Uiteindelijk zullen we vandaag 260 km rijden naar Himeville, waar ook onze overnachting is.

We rijden via Loskop , de R103 en komen langs een schoenenfabriek, dit is een arbeidersproject waar 4 miljoenen paar schoenen worden gemaakt. Ze zijn voor de Afrikanen en met name voor de schoolkinderen.

Onderweg zien we veel landbouw, met name mais en gras. Ook zien we heel veel koeien. We draaien de N3 naar Pietermaritzburg op richting Howick. In de omgeving van Mooirivier komen we langs een toll.

Bij Piggly Wiggly stoppen we voor koffie, waar ook veel leuke winkeltjes zijn. Het is een genot voor onze portemonnee om de Afrikaanse Rand te laten rollen. Hierna door naar Howick. Er wordt een nieuw museum gevonden, Nelson Mandela capture site Apartheidsmuseum. Het museum wordt binnenkort geopend. Dit is de plek waar Mandela 5 Augustus 1962 werd gearresteerd. Je kunt via de Long way to Freedom naar de sculptuur van Mandela lopen. Tijdens deze wandeling zien we van 27 jaar het verhaal van hem tijdens zijn gevangenschap. Deze datum was zijn laatste vrije dag .

De sculptuur is een eerbetoon aan Mandela dat hij 50 jaar geleden is opgepakt. Door naar Tweedie, waar we pinnen en boodschappen doen. Door naar Underberg, waar we genieten van een prachtig heuvellandschap, mooie grassoorten langs de kant van de weg.

Ook zien we veel handel Zola’s groenten en fruit langs de kant.Veel schoolkinderen in hun uniformpjes die op weg naar huis zijn en soms meer dan een uur moeten lopen.We zijn in Himeville waar we weer hartelijk worden ontvangen door Elsa en Darryl.

S Avonds lekker gegeten in The old Hatchery in Underberg

Deze blog is gemaakt door Jose

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This