Meer wildlife in Schotia

Dinsdag 16 oktober.

Na weer een goede nacht geslapen te hebben in een soort van tent in Kudu-bridge game drive in Addo,gaan we na een heerlijk ontbijt met Janny mee voor een stevige wandeling in de omgeving. Ongeveer 2 uur wandelen door een prachtig natuurgebied met veel mooie planten en bloemen. We komen ook nog 3 zebra’s tegen waar we van op lofted afstand foto’s van konden maken……Het blijven toch wilde dieren!!!

Tegen 2 uur gaan we op weg voor een heerlijke luxe lunch, en daarna door naar Schotia , dit is het oudste safari park van de Oostkaap.
Hier hebben we een 4×4 game drive van 15.00 tot 21.00….. Hierbij in zat dan ook een hapje en drankje en een warme maaltijd.

Onze ranger(gids) voor vandaag was Zane
Wat een geweldige ervaring. In een 4×4 landrover met giga veel power gaan we over smalle sporen met veel hobbels, kuilen en steile hellingen het park in.
In de eerste ronde spotten we gelijk al veel springbokken, impala’s, wrattenzwijnen, elanden en giraffen. Wat ontzettend mooi om dit in het echt te zien…….
Daarna een kleine pauze, waar we warme chocolademelk met een broodje konden nuttigen bij een heerlijk kampvuur…

De tweede ronde was helemaal indrukwekkend, we kregen bij het instappen een cape (we dachten het gaat toch niet regenen!!!!!) Maar deze bleek voor de warmte te zijn. (Wat achteraf ook wel nodig was) De hilariteit was groot want we zagen er allemaal uit als “groene beestjes”…..  Dus gaan met die banaan….
We zagen nog meer giraffen de olifanten liepen achter onze auto langs…….zo dicht bij…..
De nijlpaarden daar op tegen maakten voor ons nog een mooi dansje in het water…. Wat mooi om te zien. Deze dieren zijn zo sterk dat ze een krokodil doormidden kunnen bijten. Ze kunnen dan ook wel 1 tot 1,5 ton wegen.

Hierna gaan we op zoek naar leeuwen. Na lang zoeken vinden we er 3 x 2 mannetjes en 1 vrouwtje,ze liggen in het gras in een lichte slaap. Ze richten hun kop even op om te kijken wat er gaande is…..zo dicht er langs rijden vind je alleen maar hier in deze wildernis. Wat een gigantische beesten zijn dit en erg imposant om te zien. Daarna weer door we komen nog 2 neushoorns tegen die heerlijk slungelig over de smalle paden lopen……Hier wordt je ook weer stil van…de neushoorns zijn dan ook erg in trek bij stropers die al snel 14 miljoen Rand  voor de hoorns betaald krijgen.

Inmiddels wordt ’t tijd om de plek te gaan bezoeken voor onze warme maaltijd. Wat een gezelligheid, binnen komen met een heerlijk drankje naar keuze, gezellig kletsen bij het kampvuur waar ook nog gitaar word gespeeld door een rancher en dan heerlijk eten met z’n allen.
Er wordt gelachen en gezongen, een nieuw lied wordt onze chauffeur Younes geleerd om mee te zingen. En dat gaat heel erg goed.
Dit gaat als volgt:
Leu goat stoan
An de lippe
Van de lippe
An de borste
Van de borste
An de navel
Van de navel
Leu …….goat zit’n
We hebben hier dan ook  onze nationaliteit wel achter gelaten…..Heerlijk om zo gezellig met elkaar samen te zijn. Inmiddels is het donker geworden met op de klok 20.00 uur dus tijd om nog een rondje te doen met grote schijnwerpers aan de zijkant van de 4×4
Heel erg gaaf om dan direct 5 olifanten bij een drinkplaats te zien staan, we spotten dan ook nog de vele springbokken en een paar jakhalzen. Ongelofelijk hoeveel wild je in het donker  dan nog te zien krijgt. Aangekomen bij het eind van de deze geweldige dag stappen we weer over in onze eigen bus met  eigen chauffeur Younes, de terug route verloopt vlot en binnen 45 minuten zijn we dan ook weer bij onze “tent”.
Allemaal erg onder de indruk van wat we deze dag hebben gezien, genieten we nog even van een “afzakkertje”. Dan is het ook echt tijd om naar bed te gaan want we moeten de volgende morgen weer vroeg vertrekken naar Port Elizabeth.

WAT HEBBEN WE EEN SUPER MOOIE EN GAVE DAG GEHAD………..

(Dit kan alleen met Afrika reizen…..net even anders…)
Jo en José.
(Blog geschreven door Jose)

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This