Maandag 9 april 2018

We mochten uitslapen van onszelf deze morgen. Na een heerlijk ontbijt vertrekken we rond 9 uur richting Calitzdorp, onze volgende accommodatie. Het is een rit van ongeveer 350km. We stoppen onderweg bij het Talenmonument in Paarl, geopend in april 1975. Er wordt door enkele onder ons uit volle borst gezongen met de prachtige akoestiek.
We gaan verder richting Worcester, onder weg kun je zien dat het landschap veranderd. We rijden ook richting de Kleine Karoo, wat semi woestijn betekent. De natuur is erg droog en dor, er valt weinig tot geen regen. We gaan van de N2 naar de R62, deze ligt naast de N2 en erg mooi.
Voor de lunch stoppen we bij Diesel & Crème, een plek die je niet vaak zult tegenkomen. Het restaurant is ooit een kerk geweest en heeft veel bijzonderheden. Het eten is erg goed en we laten het ons goed smaken.

Onderweg komen we al wat wild tegen, zoals bokkies. Ook de struisvogels worden gespot, deze gaan we morgen van dichtbij bekijken.
We stoppen bij Ronnie’s sexshop en er is hilariteit om wat we allemaal zien. Bh’s en ondergoed aan het plafond en de muren zijn volgeschreven. De baas zelf zit er ook en is altijd vriendelijk en maakt een praatje met iedereen. Hij heeft er een café en op een feestje zeiden vrienden dat hij moet proberen om meer klanten binnen te halen vooral omdat het aan de R62 ligt. Hij geeft geen reactie en toen hebben de vrienden maar actie ondernomen. De naam verandert in Ronnie’s sexshop en vanaf ver kun je het al zien. Vanaf dat moment stoppen er veel mensen om een kijkje te nemen. Hij staat zelfs in de Lonely Planet.

Nu nog 100 km voor we bij de accommodatie zijn in Calitzdorp. Iedereen geniet zichtbaar onderweg van het landschap en de vergezichten. Wat en ruimte!!!!! We komen rond 4 uur aan bij de Calitz en iedereen is enthousiast over de kamers. We krijgen een port als welkomstdrankjes en dan doet iedereen zijn/haar eigen ding.
Voor de avond staat er een braai op de menukaart….we zijn benieuwd.

Lekker dag verder.
Janny

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This