Maandag 16 april 2018

Vanmorgen, na een heerlijk ontbijt op de boerderij, vertrokken vanuit Nieu Bethesda. Eerste 10km gaat over verharde weg met kuilen en ribbels overdwars, bekend als wasbordeffect, daarna mooie asfaltweg. We vertrokken bij halfbewolkt weer. Vanuit de verte zagen we laaghangende bewolking. Het plaatsje Graaf-Reinet bleek in de mist te liggen. Daar dronken we koffie en thee in de ’teetuin Polka’. Janny en Laura werden gespot bij de taartjes (zie foto). Daarna vertrokken we naar het natuurpark Valley of Desolation. Al snel zagen we wat wild: blesbokken, een roodhartbeest, een afrikaanse eland, struisvogels, zebra’s, gemsbokken en als toegift, pa en ma kudu met jong vlakbij. Echt schitterend om te zien! In het park nog naar een uitkijkpunt gereden, we zaten boven de laaghangende bewolking maar hadden wel mooi uitzicht op de indrukwekkende rotsformaties dichtbij.
Nog wat lunchinkopen gedaan en op de boerderij in Nieu Bethesda opgegeten.
’s Middags met de 4×4, met Peet, de eigenaar van de boerderij, als chauffeur, over een stukje van zijn enorme landgoed (7000 ha = ca. 7x10km!) gereden, begeleid door twee viervoeters, de takshond Sam (short angry man) en de labrador Sindy. Sindy bleek een echte waterrat. Overal waar hij water zag sprong hij er in. Peet houdt er 200 vleeskoeien, 300 angorageiten en 1500 schapen voor de wol. Al rijdend over de vlakte hebben we een duiker gezien en een voor ons uit vluchtende witpuntmeerkat. Indrukwekkend om te zien waren twee grote groepen springbokjes, die hun naam eer aandeden en met enorme snelheid over de savanne sprongen. Er was op het landgoed dit jaar al 240mm regen gevallen op een gemiddeld jaartotaal van 360mm dit in tegenstelling met de rest van het land, waar nu grote droogte heerst. Peet z’n overgrootvader was er al begonnen met boeren. Er hangen ook heel wat familiefoto’s in huis. En er is zelfs een heel familiegraf vlakbij het woonhuis, dat inmiddels al bijna 250 jaar oud is.
De dag werd besloten met een heerlijk boboti-buffet en gezellig lang natafelen aan de grote eettafel in het woonhuis.

Peter

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This