Maandag 11 november 2019

Een dag tour naar Lesotho staat voor vandaag op het programma. Om 8uur rijden we richting de grens bij Caledonspoort. Het is heel rustig, eigenlijk zijn wij de enigen. We laten onze paspoorten zien en nadat we de stempel hebben gekregen, gaan we verder. Een stukje niemandsland en dan door naar de grens bij Lesotho. Ook hier zijn we de enigen. De stempel erin en we kunnen verder. Zodra je de grens over bent, verandert het landschap meteen. We rijden naar ong. 1400 hoogte, waar we stoppen voor een prachtig vergezicht. Het weer is fantastisch, de zon schijnt en de natuur is prachtig. De bergen bestaan met hoofdzaak uit zandsteen en de bovenste donkere laag uit basalt.

Lesotho is een klein koninkrijk en het hoogste land ter wereld op de 0-punt. Doordat het zo hoog ligt groeit er weinig en zie je met name schapen en paarden. Onderweg komen we kinderen tegen die op weg zijn naar school of wachten op de bus. Ze hebben allemaal schooluniformen aan, wat verplicht is op de scholen.

We gaan door naar de grotten, waar we een enthousiaste uitleg krijgen over de koning die tijdens de oorlog zich schuil hielt. Ook zien we uurschilderingen van de Bushman in de grot. Door naar de lunch bij Mamasela. De weg naar boven heb je mijn insziens toch duidelijk een 4×4 nodig, maar Adrian onze tourguide voor de dag, doet het “gewoon”met de bus. Het is wel gillen en ik hoop dat de bus het vandaag nog doet.

We laten ons de lunch heerlijk smaken. Voor we beginnen gaan ze rond met een emmer en kannetje om de handen te wassen. We eten met de handen, wat voor sommigen sinds hun kindertijd nooit meer is gebeurd. Het smaakt heerlijk, verse spinazie, tomatensalsa, aardappels met wortelen en de mailpapier…..met kip.

We gaan nog een dorpje,  waar we de bieb, kliniek en school mogen bezoeken. We worden uitgezwaaid door iedereen en gaan langzaam richting de grens. Mooi op tijd terug in Clarens voor een kop koffie en voor wie wilen wandeling langs de winkeltjes.

Een van de mannen in onze groep is een jager en wilde heel graag een dag jagen hier in Clarens. Hij is de hele dag op pad geweest met een jager en heeft 3 dieren geschoten. De man heeft de dag van zijn leven gehad. Er zullen niet veel mannen zijn in zijn jagers club die dit kunnen vertellen;dat word een stoer mannenverhaal.

Iedereen heeft genoten vandaag en dat wordt lekker dromen vannacht.

.

Morgen gaan we door naar  de Drakensberg

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This