Dag naar Lesotho

Vandaag staat een tour naar Lesotho op het programma. We rijden van Bethlehem naar Clarens waar we de chauffeur van Malutitours zullen treffen. De regen valt met bakken uit de lucht, heel uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar en…..wij zijn erbij.

We kunnen de tour aflassen, maar regenen doet het overal. We gaan gewoon en zien wel. We rijden richting de grens en alleen dat al is een belevenis voor sommigen. De man achter het raampje is nog niet helemaal goed wakker, maar hij drukt toch een stempel in het paspoort.

Dan rijden we in een stukje niemandsland en komen we Lesotho binnen. We mogen nu weer met de paspoorten naar de douane. Deze jongeman heeft duidelijk meer plezier in zijn werk, hij is enthousiast en vraagt waar Nederland ligt. Tja, leg dat maar eens uit aan iemand die waarschijnlijk nooit verder dan Lesotho is geweest.

Lesotho is een koninkrijk en wordt geheel omsloten door Zuid-Afrika. De hoofdstad is Maseru. Er wonen bijna 2 miljoen mensen in Lesotho. Het hoogste punt is ruim 3400 meter.  Het merendeel is christelijk 90%. Ruim 68% leeft onder de armoede grens. Water en angora wol zijn de exportmiddelen.

We rijden door kleine dorpjes, voornamelijk bestaande uit hutten. Door het slecht weer zien we weinig mensen buiten de hutten, de paden zijn niet te bewandelen. Als je wat hoger komt, merk je dat er minder landbouw is. We zien voornamelijk veel schapen met hun herder, voornamelijk angora schapen. Angorawol is een belangrijk exportmiddel in Lesotho.

We gebruiken de lunch bij Afriski, inderdaad een skigebied. Het lijkt dan ook wel een beetje op een skihuur, het is er lekker warm en we laten ons de soep heerlijk smaken. Daarna dezelfde weg weer terug richting de grens. Hier is het nu wel iets drukker bij de grenspost. Veel mensen komen terug van paasweekend en werken in Zuid-Afrika de hele week.

Rond 5.30 uur zijn we terug bij de accommodatie.

Nadat iedereen zich heerlijk heeft opgefrist, laten ze zich het diner goed smaken. Toch een leuke dag gehad!

Gemaakt door Janny

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This