Kruger Park: The Big Five!

Kruger Park: The Big Five!

Vandaag vroeg dag: half 6 bracht Paul ons naar Krugerpark ingang.

Na incheck aan de hand van paspoort en handtekening op weg met ranger Derk, een “goede” bekende van Janny en binnen de 5 minuten zagen we naast de weg al 2 giraffes met 2 jonkies en op de achtergrond de Big Boss. Mooi gezicht onder een prachtige hemel van de zonsopgang. De ranger Derk met voorouders uit Utrecht liet ons mooie spots zien met Gazelles, Gnoes, Olifanten, lmpala’s van de vele duizenden die er zijn, kudu, Zebra’s in kuddes met de jonkies. 3 Nijlpaarden waarvan een 4 schildpadjes op de rug had.

In een meertje met een witte reiger en een rustende krokodil, en een oude Buffel, die kwam baden. We zagen vele vogels , de Toekan, Slangenhals vogel, Boskraaien en de Hamerkop.

In de lucht een visarend op zoek naar een lekker hapje. En…….op 50 meter afstand (de slagroom op de taart) …… een Luipaard uitrustend op een tak in de boom. De Big Five is rond.

Door de Lodge was een goed ontbijt verzorgd die aan de rivier met goede koffie werd genuttigd. We eindigde rond 12 uur en nadat we een kudde( op verzoek van Femia) olifanten van 6 grote en 3 jonkies waarvan 1 heel kleine.

Op de terugweg stonden de mensen in lange rijen voor de pinautomaat, want het was PayDay en winkels waren overvol en mensen sloegen groot in.

Terug in de Lodge ging iedereen even op zichzelf. Later vermaakte men zich op ballustrade aan de Sabie rivier met de nijlpaarden, vogels en later nog 2 olifanten.

Deze dag werd afgesloten met een rustige middag, en en gezamenlijk eten aan de rivier uitkijkend over het Krugerpark begeleid door krekelgezang. Morgen weer vroeg op voor een ander gedeelte van het park.

Om kwart over 5 stonden we met onze bagageklaar zodat Paul de aanhanger alvast kon beladen. Ranger Derk haalde ons op met z’n jeep

En reden we naar het Kruger park. Gelukkig hadden we ons goed ingepakt, met mutsen, jassen en dekens want in de open auto was het behoorlijk fris. We waren de eersten die het park inreden en en onder de opkomende zon in het mooie landschap was het eerste moois al te zien. De dieren lieten zich van de goede kant zien in grote groepen olifanten, moeders met hun kinderen van klein tot groot, een puberende jongen, die zich goed liet horen, en eenzame oude bul. Veel giraffen, hele grote die met elkaar aan ” stoeien” waren. En natuurlijk veel impalas, de vrouwtjes in groepen bijeen en de mannentjes alleen duidelijk op jacht naar de vrouwtjes, het was nl bronstijd.

Later ook een tiental leeuwen op een zandrug liggend in de zon. Ook ” nieuwelingen” , Hyena, moeder en kinderen, een kolonie muizehonden ( zij vangen slangen) en een wrattenzwijn. Zebra’s en liggende giraffes lekker rustend onder de bomen. En als klap op de vuurpijl cheeta’s/ jachtluipaarden, waarvan er niet veel in het park zijn zagen we er 2. Derk gaf dit door aan de andere rangers en was het filevorming bij de plek. Een betere morgen konden wij ons niet wensen. We hadden onze big five vol gemaakt dankzij Derk, en het mooie weer en uitzonderlijk veel dieren gezien. Derk bracht ons terug en Paul stond klaar met bepakte bus.

Direct gingen wij door naar Grashoek waar we bij Pancake’s in Harry’s corner pannenkoeken aten op z’n Zuidafrikaans, nog even geshopt.

En op weg naar de laatste overnachtings plaats langs een waterval Lisbon. Door de Roverspas op 1078m hoogte via ongeplaveide weg naar Mount Sheba onze, voor de komende 2 dagen, logeerplek.

Jan en Jen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This