Koffie, King Protea en geschiedenisles

De dag start met motregen met de mededeling dat de vogelshow helaas niet doorgaat. Na het ontbijt breekt de zon door en besluiten we om te gaan wandelen richting een koffieshop. Het is heerlijk zonnig en iedereen geniet met volle teugen. De koffieshop is iets verder dan Janny vertelde, maar we komen er, zei het laatste stuk met de bezemwagen van Paul.

We hebben uiteindelijk na 11.000 km ruim 7 km gelopen voor we bij de Vally Bakery binnenstappen. Bij de koffieshop laten we ons de koffie en sommige met gebak goed smaken, we vinden dat we het verdiend hebben.

Daarna rijden we verder en genieten van de prachtige vergezichten en mooie bloemen onderweg. We stoppen bij een veld met protea’s en zien ook de king protea’s. Dit is de nationale bloem van Zuid-Afrika

We rijden door naar onze overnachting en gebruiken de de lunch, welke zeer uitgebreid is. Na de lunch gaan we naar een chocolaterie proeverij en de meeste zijn er dol op. Daarna naar een mooie plek met mooie winkeltjes en het is genieten met dit mooie weer. Er is een mooie tuin bij met prachtige bloemen en bomen. Er worden vele foto’s gemaakt.

Terug bij de accommodatie houdt Paul nog een verhaal over Nelson Mandela, zijn werk en zijn leven. Hij was onder andere de 1e zwarte president van Zuid-Afrika. Ook over de partij het ANC valt veel te vertellen en de sociale invloed op de bevolking met onder andere de huizenbouw.

Onder de indruk van dit verhaal hebben we daarna een paar uur om te relaxen. Het was een mooie, gezellige, waardevolle en zonnige dag

Deze blog is gemaakt door Jan en Jen

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This