In de dierentuin

Dinsdag 15 januari 2019

Tegen 8:30 vertrekken we met de groep vanaf boerderij Doornberg. Onderrweg spotten we veel springbokken en blesbokken. De koffiestop hebben we in Jansenville bij een mooi tentje. De dames lopen gelijk het winkeltje binnen om te kijken of er nog wat moois te halen valt. Daarna vervolgen wij onze weg richting Ado. 

Tegen lunchtijd kwamen wij aan in Ado Elephantparc. We waren mooi op tijd dus konden wij eerst met zijn allen gaan lunchen in het restaurant van het park. Toen was het tijd om ons te melden bij de safari-jeep. We hadden een grote auto met onze groep plus twee andere toeristen. Nadat iedereen een goede plek had gevonden in de jeep konden we vertrekken en het echte natuurreservaat ingaan. Eerst legde onze ranger wat algemene dingen uit over het park. Vervolgens reden we wat verder het park in. En daar stond het eerste dier zo dicht aan de weg en zo mooi en zo groot. De olifant. Hij stond daar lekker rustig te knabbelen aan een struik. Zelf vond ik het zo gaaf en bijzonder dat we zo dicht bij een olifant in het wild stonden, niet te geloven! Na dit mooie moment moesten we toch maar verder gaan om te kijken of we nog meer dieren konden spotten. Onderweg kwamen we onder andere zebra’s, wrattenzwijnen, blesbokken en een schildpad tegen. Op een gegeven moment zagen we allemaal auto’s stil staan op een plek. Waar keken ze toch allemaal naar? Uiteindelijk konden wij er ook bij met de jeep. Daar lag een grote leeuw met zijn prachtige lange manen onder een struik in de schaduw zijn middagslaapje te doen. We moesten met zijn allen heel stil zijn om de leeuw niet te storen. Natuurlijk wil je een mooi plaatje schieten van de leeuw. Maar deze was erg lui. Ik hield de lens maar op hem gericht in de hoop dat hij zijn hoofd een keer op zou tillen. En toen was het moment. Hij tilde langzaam even zijn hoofd omhoog om te kijken wat er aan de hand was. En “klik” ik had een mooi plaatje geschoten. En de leeuw legde zijn hoofd weer neer en ging ongestoord weer verder chillen. Onderweg kwamen we nog een kudde olifanten tegen die lekker in de struiken zaten te eten en alles plat walsten. 

Na deze geweldige ervaring reden we naar onze accommodatie kudu ridge. Daar stonden mooie ingerichte tenten voor ons klaar. Hier hebben we in de avond ook lekker gegeten en daarna nog heerlijk even bij het kampvuur gezeten. 

Marloes Middelkamp 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This