Huizen op palen en wiebelende bruggen

Vrijdag 12 oktober 2018

Na een nacht in het houten huis op palen in het South African park, waar wij niet zijn lastig gevallen door apen, gingen we na het ontbijt in de auto onderweg naar Monkeyland. Wij kregen een rondleiding van Delano een Zuid Afrikaanse gids die ons een fantastische rondleiding gaf en die voor ons zeer goed te verstaan was.

Op verschillende plaatsen in het park zijn er voedselplaatsen met allemaal stukjes fruit. In het park zijn 11 verschillende apen uit alle delen van de wereld, wij hebben tien soorten gezien, al zaten er twee onder een afdak om te schuilen voor de regen.

Na de monkey’s gingen we richting Birds of Eden een vogelparadijs de grootste volière ter wereld. Er waren lange loopbruggen op palen waar je allerlei fantastisch gekleurde vogels ontdekte. Boven deze volière was een enorm hoog dak gemaakt zodat de vogels vrij kunnen vliegen en de monkey’s niet naar binnen kunnen komen. We hebben onze ogen uitgekeken, wat een mooie vogels er werd dan ook heel druk gefotografeerd door de hele groep.

Toen was het tijd voor een hapje met een wijntje bij Bramon, wat moet ik daar over zeggen…. Het was in een woord geweldig heerlijke hapjes en de zuid Afrikaanse wijn en bier is ook heerlijk. Het was heel gezellig en we hebben ons uitstekend vermaakt.

Daarna onderweg naar de Peppermill we passeerden een groep bavianen ze zaten gewoon rustig op de weg ook met hele kleine apen. Bij de Peppermill was een winkeltje met allemaal spulletjes van kralen gemaakt door de eigen bevolking. Kerstballen en sierraden te veel om op te noemen, op het zelfde plein waren nog meer leuke winkeltjes en een restaurant waar we iets dronken voor dat we weer op weg gingen naar Knysna.

Daar stond nog een wandeling naar de Suspension hangbrug op het program, die is maar liefs 77 meter lang en hangt 7 meter boven het water.
Het waren heel veel traptreden die beklommen moesten worden, maar het was het meer dan waard een grandioos uitzicht en heel bijzonder om over deze brug te lopen. Het was weer een dag met veel mooie nieuwe indrukken.

Wat is het genieten met elkaar in Zuid Afrika.

Ellie.

 

 

 

 

 

 

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This