Hobbel de bobbel naar de kerk

Zondag 13 januari 2019

Zondagochtend 13 januari is het vroeg uit de veren 6.00 uur, ontbijt in de hut die we de dag ervoor geshopt hadden en koffers inpakken, want om 7.00 uur vertrekken vanuit het nationaal park Stormsriver richting Plettenberg om opnieuw naar de boot te rijden om de dolfijnen en walvissen te spotten en  zeehonden te zien. Donderdag was Janny niet tevreden over de boottocht en heeft een klacht ingediend bij de baas van het bedrijf. Deze heeft excuses aangeboden en als goedmaker mogen we de trip opnieuw doen en dus zondag om 8.30 uur.

Wie weet hebben we vandaag wel geluk en spotten we meer dan afgelopen donderdag.

Bij aankomst in Plettenberg en overleg met de big boss van de boot wordt besloten om eerst een ontbijtje te nuttigen bij de buren en daarna kijken wat mogelijk is. De zee is te onrustig en hij durft het niet aan om te gaan varen, iets op of met de zee wat wij niet kunnen beoordelen, want wij zien een rustige zee. Erg jammer, maar helaas is het niet anders.

Dus koersen we richting Nieu Bethesda, ruim 400 kilometers voor de boeg dus wordt een hele trip. Johan bemoeit zich met de route en wil de kortste weg wat als resultaat is dat we een heel stuk over een aardweg (zandweg) moeten rijden, hobbel de hobbel. Voorin de bus valt dit nog wel mee maar achterin zeker geen grapje.  Na 2 uur en zestig kilometer verder zien we voor het eerst weer asfalt. Koffiestop en even de benen strekken en Paul laat even de bus wassen!

Zal jullie niet vermoeien met al die kilometers zitten in de bus, dat zullen velen ook wel eens hebben ervaren.

Maar vol verwachting want dan komen we natuurlijk weer op een super mooi plekkie. Om 16.15 arriveren we op de boerderij van Peet en Hannah. Prachtige gastboerderij met bijzondere logeerlocaties. Enkelen gingen even een duik in het zwembad nemen en anderen gingen even chillen en douchen omdat we ook om 17.30 weer vertrokken voor een kerkdienst in de township. Een prachtige dienst waar we ontzettend welkom waren en warm in de groep werden opgenomen met zang en dans.

Na een uur vertrokken we naar ons restaurant, auntie Evelyn, een restaurant in de township, waar we een lekkere maaltijd voorgeschoteld kregen.

Na een lange dag dan weer de terugweg naar de boerderij en heerlijk na genieten van een heerlijke dag.

Ida

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This