Het Donkinplein en Walvis spotten in Mosselbaai

Achter het hotel Humewood in Port Elisabeth waar we onze overnachting hadden lag het appartement van Janny in het Pendenniscourtcomplex. We mochten met haar mee om het te bekijken. Een prachtig appartement met een fraai uitzicht over de oceaan. Zeer ruim, kleurig ingericht met veel Afrikaanse accenten ( schilderijtjes, beeldjes, kleedjes).

Vervolgens gingen we naar het Donkinplein met een 60 meter hoge vlaggenmast, mozaïekpatronen met uitbeeldingen van o.a. Sport, werk, zeevaart. Ook silhouetten van Mandela en een hele rij mensen, voorstellend de eerste keer dat ze hun stem mochten uitbrengen. Younes nam ons nog even mee naar het King Edward hotel, opgekocht door een investeerder uit Dubai die het weer helemaal in de oude stijl laat restaureren.

Tegen negen uur vertrok de “1-bier/8-wijn” groep richting Mosselbaai. Een lange rit voor de boeg. Grotendeels gaat de route over de N2 omgeven door veel groen, maar ook met volledig afgebrande hellingen. Rond half elf waren we nodig toe aan ons bakkie koffie, natuurlijk met gebak. Hier trekken we altijd wel een uur voor uit. Janny heeft de goede gewoonte om tijdens de autorit de kosten van de vorige dag af te rekenen. Ze geeft precies aan wat de kosten per persoon zijn voor het eten, drinken en de toegangsprijzen van de verschillende activiteiten. Er wordt dan in de bus contant afgerekend of er wordt een tikkie verstuurd. Een tikkie is een ideale manier om financieel alles vlot af te handelen.

De route ging door het Tsitsikammadal waar we stopten bij de bungyjumpbrug. Dit is de hoogste brug ter wereld waar deze jumps worden gedaan. De vrije val is 216 meter. Mooi om te zien, bij ons waren er geen vrijwilligers die zich aandienden. Na een voorspoedige reis kwamen we om vier uur bij onze bestemming “Bay Lodge” in de Mosselbaai aan. Weer een heel fraai onderkomen met uitzicht op de oceaan. En jawel, direct zagen we een groep dolfijnen en een walvis.

Vervolgens gingen we naar de flea-market (vlooienmarkt), deze was helaas al gesloten. Toen was er tijd over voor een wandeling langs het strand en een drankje bij het strandpaviljoen.

Bij het seafood restaurant hebben we heerlijk vis gegeten, deze smaakte verrukkelijk. De stemming zat er prima in. Ook tussen Janny en Younes was de gezelligheid ten top. Terug in onze accommodatie hebben we nog een stevig afzakkertje genomen alvorens we het bed in doken.

Al met al een geslaagde dag.
Piet

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This