Hallo, hier zijn Betsie en Stoffie!

Dinsdag 8 januari 2019

Om 7:30 zaten we voor het eerst aan het ontbijt bij de prachtige accommodatie De Calitz. We kregen maar liefst een tweegangen ontbijt. Dit zag er prachtig uit en smaakte goed.


Tegen 8:30 vertrokken we richting de struisvogelboerderij in Outshoorn. Onderweg konden we gelijk genieten van het prachtige uitzicht. Grote stukken vlakke landschap zo ver je kon kijken. Alleen viel ons wel op dat het in de verte wat donker bewolkt was. Volgens onze chauffeur Paul was er vandaag op zijn Afrikaans gezegd donderstorm voorspeld. Of ook wel op zijn Nederlands onweer. Het vlakke landschap ruilde zich in voor wat meer heuvels en bergen. In de verte zagen we een paar bergen van rood van kleur ook wel Red Hills genoemd. Op een gegeven moment zag ik bij een paar paaltjes op rij op elk paaltje een gekleurd vlaggetje. Paul legde me uit dat je dan kunt herkennen dat er een Padstal langs de weg is. Ook wel een soort wegrestaurant/ winkeltje.
Op een gegeven moment reden we een plaatsje in Oudtshoorn en daar stond een bord langs de weg met de tekst: aftrekplek. Nu denken wij als Hollanders wat is dit? Nee, niet wat wij denken. Dit is dat de weg van de grote weg is afgetrokken en dat daar een soort van informatiepunt is. In dat zelfde plaatsje gingen we naar de Pick ‘n Play, een soort winkelcentrum. En er werd uiteraard koffie gehaald bij de Mug en Beans. Want volgens Janny hebben ze daar de lekkerste koffie.
Na nog een stukje rijden kwamen we aan bij de struisvogel boerderij net iets buiten Outshoorn. Daar werden we ontvangen door een Afrikaans sprekende gids. Dit was fijn zo kon ik veel informatie opschrijven over de struisvogel. Hier een aantal weetjes over de struisvogel:
– vroeger was 1 kilo veren gelijk aan 1 kilo goud
– het vlees van de struisvogel wordt ook gegeten en is erg gezond omdat het een laag cholesterolgehalte heeft.
– dat er 24 kippeneieren in 1 struisvogelei past.

Na de informatie liepen we de boerderij op. Daar stond Stoffie de struisvogel zes jaar oud zij had een genetische afwijking waardoor ze klein is gebleven. Ze was nu een onderdeel van de familie en bleef daar tot haar oude dag. Aan de overkant stond Betsy de struisvogel van 10 jaar oud. Onze Betsy van de groep moest uiteraard even met haar knuffelen en op de foto.
Verder hebben we nog wat rond gelopen en een demonstratie gehad hoe ze de struisvogel vangen om medische dingen bij ze te kunnen doen. Vervolgens reden we richting the Cango Caves. Onderweg reden we tussen de prachtige bergen door. In de grotten kregen we een rondleiding met een gids die veel vertelde over de grotten. Wat wel grappig was dat er een stalagmiet stond die wel hol leek binnen want je kon er op trommelen. Deze werd ook wel de Afrikaanse trommel genoemd. Na de grotten hadden we een lunch stop in de Rust. Mooi klein Afrikaans dorpje waar een klein restaurantje stond met achter in de tuin een winkeltje.
Na de stop vervolgden wij onze weg naar de waterval. Na een korte maar wel wat steile klim kwamen we bij de waterval. Dit was een mooie plek met helder water. Alleen door de extreem lange droogte in Afrika was de waterval nu een stuk kleiner. Daarna zetten we de koers weer huiswaarts.
Na een moment van rust voor onszelf zaten we weer aan tafel waar we hoe toepasselijk struisvogel hebben gegeten. Het eten was weer piekfijn in orde complimenten aan de kok. Daarna werd er nog even wat nagezeten en gekletst, maar gingen we toch op tijd naar bed om ons voor te bereiden om morgen naar Mosselbay af te reizen.

Marloes Middelkamp

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This