Een dag vol avontuur

Donderdag 11 okt 2018

We ontbijten bij The Blue Olive en bestellen een beetje minder dan de voorgaande dag. Dan gaan we terug naar ons paleisje “Haus am Strand”. ‘s Morgens is er voor een aantal van ons nog een verrassing, een aantal van ons hebben dolfijnen gespot vanuit de kamer. Bij vertrek is Younes geslaagd voor de hellingproef, nadat hij alles had ingepakt. We volgen de Route 62 door de Swarte vlei. Hij vertelt dat in Sedgefield 8000 vakantiewoningen van de witten staan. Hij gaat even van de weg af om ons te laten genieten van de mooie Classic Cars.

Bij Knysna zien we dat vorig jaar juni de branden in 7 dagen veel zwartgeblakerd hebben. Een jaar verder zie je dat de natuur behoorlijk hersteld is. De struiken bloeien al weer mooi. De houten en golfplaten huisjes (de shecks ) zijn niet afgebrand. ‘Jammer,’ zei Younes, dat had ook weer nieuwe kansen geboden aan de mensen. Bij Kwanokathula, waar de townships achter de muren liggen lopen de zwarte mensen langs de weg om naar de bus te gaan. Of ze laten geld in hun hand zien om te kunnen liften.

Bij Waterfront in Knysna gaan we de leuke winkeltjes bekijken. Twee vrouwen uit Zimbabwe die bij onze bus komen bieden ons tafelkleden aan. Je moet afdingen hebben ze ons geleerd en dat deden we. Ze zeiden tegen ons: ‘You are Jewish with small hands and deep pockets’. Toch hebben we wat gekocht.

Weer in de bus rijden we naar Plettenberg, een chic stadje. Ooit spoelden er 90 matrozen bij Beacon Island aan en wachtten daar 9 maanden op hulp. Voor de Ocean view stoppen we in Robberg Skierricans, waar we later met de boot langsvaren om de zeehonden te zien. In Plettenberg gaan we een echt avontuur tegemoet. We krijgen zwemvesten aan en gaan de boot op, die met een tractor met stang de Ocean wordt ingeschoten. De boot maakt direct snelheid en al snel spotten we 2 walvissen, moeder met jong. Ze komen uit Antarctica. Wat een cadeautje, we zien een stukje van hen boven water. De camera’s blijven maar klikken. Erg moeilijk om een goede foto te maken. We draaien een aantal keren richting de 2. Super om dit te ervaren.

Dan moeten we weer op de plaats zitten, goed vasthouden en we gaan met grote snelheid 40 km/ u naar de zeehonden, gaaf zo hard door het water schieten. We hebben dikke pret, alles waait alle kanten op. We komen bij de zeehonden aan die op de rotsen liggen, het lijken net naaktslakken. Drie km varen we langs de rotsen, duizenden liggen erop. Veel foto’s worden geschoten, ongelofelijk wat veel zeehonden. Dan keren we terug en wat zien we…? We spotten weer een walvis. Geweldig wat avontuur. Terug in de Baai, schiet de boot met hoge snelheid het strand op totdat de boot met 30 man aan boord stilstaat. We genieten na van ons avontuur.

The Ocean Blue adventures meldt: ‘Our yourney will change your life.’ Dit was echt een dag vol avontuur.

Ons gaan nu naar South Africa National Parks, Storms River. Wanneer Janny incheckt, zien wij een prachtig exemplaar van de King Protea. Iedereen krijgt een sleutel van het huisje op palen in de bossen. Wat een tegenstellingen voor ons koppel dat in de bruidssuite sliep.
Het is etenstijd ons gaan naar het restaurant, ons zagen veel dassies. Op de terugweg hadden we nauwelijks zicht en liepen we gearmd naar onze huisjes op palen. Een nacht met regen volgt, de vogels en de apen laten zich de hele nacht horen.

Omdat er geen WiFi verbinding was wordt deze blog later geplaatst.

Gemaakt door Ineke.


Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This