Drie keer is scheepsrecht…

Donderdag 17 januari 2019

Donderdag van Kudu Ridge naar Port Elisabeth gereden. Daar bezoeken we een project van Ready4life, de organisatie waar Janny voor werkt. We krijgen een mooie uitleg van Sean, die hier als verslaafde is binnengekomen en nu helemaal afgekickt is. Hij werkt inmiddels voor Vistarus als administrateur en heeft het goed naar zijn zin. Het is een huis voor thuis- en daklozen en mensen kunnen daar wonen en werken onder begeleiding. Ze zijn in de meeste gevallen verslaafd en hopen daar af te kicken middels een streng dagprogramma. Daarna gaan we eten bij Mandy in de townships, zij heeft een heerlijke maaltijd voor ons gekookt. Terug naar PE, inmiddels is het 14.30 en iedereen wil nog wat inkopen doen of langs het strand wandelen. ‘s Avonds om 7 uur eten we bij Cubana, tegenover het Humewood hotel waar we slapen. Het was weer een interessante dag en morgen gaan we terug naar Mosselbaai

Vrijdag 18 januari 2019

We gaan naar Mosselbaai en proberen voor de 3e keer de dolfijnentocht.  We zijn alleen met onze groep. We zijn nog met net onderweg als we dolfijnen spotten, heel veel. Hier komen we voor. Iedereen is laaiend enthousiast en blij dat het nu toch eindelijk gelukt is. Ze springen en zwemmen met de boot mee. Dan door naar het eiland waar de zeeleeuwen zitten, zeker duizenden. Alles klopt tijdens deze tocht, hoewel het soms een beetje regent. Niemand die zich daar aan stoort.

We rijden door naar Mosselbaai voor de laatste overnachting, een Lodge aan het strand. Iedereen doet even waar die zin aan heeft en aan het eind van de middag gaan we naar het centrum van Mosselbaai voor ons diner.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This