Donderdag 21 november 2019

We kunnen vanochtend uitslapen want we vertrekken pas om 04:45 uur naar het Krugerpark voor de tweede gamedrive. Toch een kwartier later dan gisteren, mooi meegenomen dus. We krijgen net als gisteren een ontbijtje mee. Het heeft afgelopen nacht flink geregend, en de weersvoorspelling is niet zo daverend maar als we vertrekken is het droog, en dat blijft het de rest van de dag ook.

Als we bij de poort van het Krugerpark aankomen staat Bhekira, de ranger,  ons al op te wachten.  Inderdaad, dezelfde ranger als gisteren. Fijne vent en waanzinnig scherpe ogen, dat belooft veel goeds. Al snel zien we weer het eerste wild: een aantal zebra’s loopt vlak langs de weg en ook de eerste olifant van de dag laat niet lang op zich wachten. Verder zien we veel giraffen: prachtige dieren die zich gracieus voortbewegen. Uiteraard ook vandaag weer veel impala’s, maar ook dieren die we nog niet eerder hadden gespot: een jakhals, een mangoest die zijn intrek had genomen in een termietenheuvel, een krokodil van een meter of 3, nijlpaarden, weer veel verschillende vogelsoorten waaronder de bijeneter, en enkele schildpadden. Ook twee leeuwen laten zich nog even zien maar besluiten dan om zich verder in de struiken terug te trekken.

Bij de koffiestop worden ook nog de nodige hagedissen en kameleons gespot en op foto vastgelegd. Onze ranger is vastbesloten om ons de “big five” te laten zien. Van het luipaard zien we (dat wil zeggen de ranger) wel veel verse sporen, maar het dier zelf kan nog niet worden gespot, wat we ook proberen.

Wat ook nog van dichtbij op de foto moet is de buffel. Dat lijkt een dier met een hoog knuffelgehalte maar dat is maar schijn. Vlak langs de weg zien we dan ook een behoorlijke kudde buffels. De grooste stier weegt volgens onze ranger zo’n 800 kilo schoon aan de haak. Imposant om te zien. Dan hoort de ranger dat er toch een luipaard in de omgeving is gespot, dus snel naar de juiste plek. En ja hoor, inderdaad ligt er een luipaard op een tak in een boom. Niet voor iedereen direct zichtbaar vanuit de jeep, maar de ranger maakt foto’s met meerdere van onze camera’s zodat we het dier alsnog kunnen zien en zo de “big five” van de bucketlist kunnen afvinken.

Dan zit de tijd er zo ongeveer op, dus naar de uitgang van het park, waar Younes al weer op ons staat te wachten. We rijden naar de laatste overnachtingsplaats, Blyde River Canyon, met een tussenstop in Graskop, waar we genieten van een pannenkoek bij Harries Pancakes, volgens de geruchten het beste pannenkoekenrestaurant van Zuid-Afrika. De dopjes van de frisdrankflesjes worden zoals inmiddels gebruikelijk bewaard voor het goede doel van Marga: de opleiding blindengeleidehonden.

Jan

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This