Donderdag 14 november 2019

Rond 08.30uur vertrekken we richting Underberg, een nieuwe accommodatie voor Afrika Reizen. Maar we gaan eerst naar Hōwick, de plek waar Mandela in 1964 gevangen werd genomen vanuit hier werd hij overgebracht naar Robben Zuidland, waar hij 18 jaar heeft gezeten. Op deze plek is een prachtige sculptuur van Mandela te zien. De weg ernaar toe, is de long way to Freedom. Aan beide kanten vind je onderweg citaten van Mandela. Er is een nieuw museum gebouwd over Mandela, welke in september geopend zou worden. Helaas is het oude en nieuwe gesloten. Maar net als vorig jaar zeggen ze “It will be open next year”, dus het vragen nog even geduld. 

Door de hevige regen en onweer is het ook niet mogelijk om uit te stappen, dus gaan we verder richting Mooirivier. Hier hebben vroeger veel mensen van Nijverdal ten Cate in de textielfabrieken gewerkt. Het is overgenomen door de Chinezen en heet nu Mooirivier Textiles.

We zijn op tijd In Underberg en gaan eerst een koffie drinken. Daarna door naar de accommodatie ver van de snelweg. Iedereen is tevreden met de plek. ’s Avonds lekker gegeten en daarna zoeken we de kamer op.

Morgen gaan we naar de Sanipass, naar de hoogste pub in Zuid-Afrika, ruim 3000mtr.

Janny

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This