Donderdag 12 april-vrijdag 13 april 2018

We beginnen de dag met een ontbijt aan het water. De lucht is stralendblauw en de zon schijnt al mooi. We kijken tegen een bergwand aan met mooie, dure (vakantie) woningen. Wederom een superplek. Paul brengt ons met de bus naar een nationaal park waar we beginnen aan een wandeling. Het is misschien verstandig een stok mee te nemen tegen de slangen. De enige slang die vandaag gevaarlijk is, is de Zuid Afrikaanse tuinslang. Wel zien we een groepje apen. De trip valt letterlijk in het water voor Erik. We moeten een rivier over met een pont maar de pont is niet goed vastgemaakt. Tot de knieën in het water. Janny heeft de grootste schik. Als oud badjuffrouw logisch. De tocht eindigt bij een mooie waterval. ‘s Middags zijn we vrij. Gelukkig maar. Na een week van veel eten en drinken zijn we hier wel aan toe. ‘s  Avonds een heerlijk diner op een locatie aan de zee. Het is echter donker dus geen mooi uitzicht. Een afzakkertje met de groep sluit de dag af.

Vrijdag verlaten wij met enig weemoed onze prachtige locatie, Moontide. We gaan op weg naar Plettenberg Bay. De eerste stop is in Knynsa. Gelukkig heeft iedereen de portemonnee mee (groepsgrapje) zodat er souvenirs gekocht kunnen worden. Aangekomen in Plettenberg worden we gelijk gevraagd de boot op te gaan omdat het weer om kan slaan. We zien al vrij snel een paar dolfijnen! Daarna naar de rotsen waar de robben liggen. Een prachtig gezicht. Grote mannetjes robben die ons met veel kabaal laten weten dat ze er zijn. Lieve kleine baby robben. Er liggen tussen de 6000 en 7000 robben. Terug gaan we met volle kracht vooruit en dan in een keer het strand op. Hierna rijden we naar Bramoun, een wine estate. Genoten van tapas met uiteraard een lekkere wijn, midden in de wijngaarden.

We gaan verder naar onze nieuwe overnachtingsplek, Stormriver. Het landschap is prachtig. Langs de weg komen we aapjes tegen. Dicht bij onze slaapplek lopen twee groepen baboons die ruzie hadden.

Onze nieuwe plek bestaat uit een aantal boomhutten. Afrika Reizen, net even weer wat anders! We sluiten zoals gebruikelijk af met een lekker glaasje

Frederiek en Erik

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This