Donderdag 10 mei 2018 – Krugerpark

Waar we bij ons in het oosten van het land op Hemelvaartsdag de gewoonte hebben vroeg op te staan om te gaan dauwtrappen, ging voor ons in Zuid-Afrika ook weer vroeg de wekker; 04.45 uur voor het ‘dauwtrappen 2.0’!

Om 05.15 uur werden we opgepikt bij onze lodge voor de laatste gamedrive. Deze ochtend namen we de ingang “Paul Kruger-gate”. We stonden weer netjes vooraan en reden rond 06.00 uur het park binnen. Met onze camera’s in de aanslag was het wachten op het eerste wild, maar wild valt niet te leiden. Wanneer je niet beter zou weten dan had je het eerste halfuur ook geloofd dat we rondreden over de ‘Toeristenweg’ op de Sallandse Heuvelrug.

Onze aandacht werd gelukkig afgeleid door de snel opkomende ochtendzon wat een hemels spektakel opleverde. Waarschijnlijk was dit ook het signaal voor het wild om zich langzaam te gaan laten zien. Eerst een paar apen en impala’s, gevolgd door een giraf op nog geen 1,5 meter van ons die maar door één persoon was opgemerkt. Snel werd de 4×4 in de achteruit gezet om dit ‘kameelpeerd’ te kunnen fotograferen. Wildlife is heel onvoorspelbaar, ook in zijn gedrag en daar kwamen we achter bij het eerste groepje olifanten die we tegenkwamen. We raakten min of meer geïsoleerd tussen een groep overstekende olifanten. Eerst bleef er één op een meter staan zwaaien met een tak met bladeren. Toen de lens iets te ver (in ogen van de grootvoetbees) buiten de wagen stak, werd er met een bult trompetgeschal en stampvoetende gebaren duidelijk gemaakt dat ze hier niet van gediend waren.

Tot aan de stop kwamen we nog wat bavianen, buffels, een mannetje en wijffie nyala, een gewonde aap, 5 struisvogels, veel andere vogelsoorten en ontelbare impala’s tegen.
Ondertussen waren de achterblijvers met de jongste telgen ook op safari gegaan samen met chauffeur Paul. Zo hebben zij gelukkig ook kunnen genieten van het wild in Kruger.
Na het welkome bakkie Afrikanerstroos snuffelden en struinden we de souvenirshop af en konden vervolgens vol goede moed op ‘jacht’ om de Big Five te voltooien.

Zo kwamen we bij een open plek met water uit en zagen een grote hagedis, krokodil, maraboe en nijlpaard. Verderop zagen we een groep vale gieren bezig met het karkas van een impala. Onze gids Dirk had goede hoop dat op de plek waar de laatste twee dagen jachtluipaarden gesignaleerd waren er misschien nu nog wat zouden zitten. Helaas voor ons vandaag niet, maar een voorbijganger vertelde dat er even verderop grote kuddes met olifanten en buffels zaten. Dat hier geen woord aan gelogen was bleek zo’n 5 minuten later toen er in eerste instantie een olifant de weg blokkeerde met een geplette boom.

Niet normaal wat deze beesten een ravage aanrichten. Eenmaal voorbij deze hindernis zagen we aan de rechterkant zo’n 150 á 200 olifanten en heel wat buffels. Na nog diverse kudu’s, giraffen, zebra’s en apen zagen we tot slot nog een neushoorn ten tonele verschijnen. Ook al werd de gehele Big Five niet gespot, keerden we verzadigd terug naar onze lodge waar we herenigd werden met de andere groep.

Om 12.30 uur vertrokken we richting onze volgende en tevens alweer laatste accommodatie. Na 60 km rijden maakten we een tussenstop in een stadje genaamd Graskop. Bij het uitstappen werden we belaagd door macadamiaverkopers. Deze verkopers brengen hun noten goedkoop aan man en hierbij gaat het er onderling hard aan toe hebben we gemerkt. De nodige winkeltjes werden bekeken en er werd een drankje genuttigd.

Omstreeks 13.30 uur ging de boemel verder voor de laatste 100 km van de dag. We zijn inmiddels op de panoramaroute beland. De naam zegt het al enigszins; prachtige landschappen met vergezichten wisselen elkaar in rap tempo af. Hier gaan we morgen meer van zien. Zo kwamen we ook door het stadje Pilgrims Rest (kwam ons bekend voor van Wie is de Mol? seizoen 2013), waar het eerste goud in Zuid-Afrika werd gevonden.

Rond 15.00 uur passeerden we een gate dat ons toegang gaf tot het terrein naar onze nieuwe verblijfplaats Hannah game lodge! De weg naar de lodge toe is een 6 km lange grindweg waar je allerlei bokkies tegenkomt. Opnieuw een schitterende accommodatie die van allerlei gemakken is voorzien en wederom met een fantastisch uitzicht.

Deze blog is geschreven door Mark

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This